28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

Çin: Siber saldırıyla bir alakamız yok

Çin Dışişleri Bakanlığı'nın bugün yaptığı açıklamada, Kuzey Kore'nin internetinin kesilmesiyle ilgili olarak Çin'in sorumlu olmadığını belirti.

Reuters23 Aralık 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Çin: Siber saldırıyla bir alakamız yok
Bakanlık sözcüsü Hua Chunying günlük basın toplantısında açıklamalar yaptı. Sözcü, Çin'in Sony'e yönelik siber sladırılarla ilgili olarak ABD ve Kuzey Kore'nin biribirleriyle konuşmaya çağırdığını belirti. Ayrca ABD'nin Kuzey Kore ile ilgili yorum ve açıklamalarını kaydettiklerini belirten Hua, "ABD ve Kuzey Kore'nin bu konuda konuşmaları gerektiğine inanıyoruz" dedi. 
 
ABD Sony'e yönelik siber saldırı konusunda Kuzey Kore'yi suçlamıştı. ABD, Çin'den ülkesinde herhangi bir Kuzey Kore hackerı varsa belirleyip kendilerine verilmesini istemişti. İnternet güvenliğiyle ilgili bir ABD'li şirket bugün Kuzey Kore'de saatlerce internet kesintisinin yaşandığını söyledi. Dış Dünyayala tek internet bağlantısı da Çin'den geçiyor. 
 
Bazı ABD yetkilileri Sony'e yönelik siber saldırıyla ilgili olarak, "ABD hükümeti Pyongyang (Kuzey Kore'nin başkenti)'a yönelik olarak herhangi bir siber saldırı eylemi olmadı" dedi.