27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

DEAŞ sivilleri merkeze kaçırıyor

Irak’ın Musul şehrinin terör örgütü DEAŞ’tan kurtarılması için başlatılan operasyonun dördüncü gününe girilirken güneyden Irak ordusu, doğudan da Peşmerge güçleri şu ana kadar toplam 552 kilometrekarelik alanda kontrolü sağladı.

20 Ekim 2016 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
DEAŞ sivilleri merkeze kaçırıyor

Dün sabah saatlerinde Hemdaniye, Nemrud ve Keremlis’te sürpriz canlı bomba saldırılarında bulunan terör örgütü, Şengal’de de Peşmerge birliğine saldırdı. Uzun süren çatışmalar sonucunda geri çekilmek zorunda kalan teröristler, sivilleri canlı kalkan olarak kullandı ve kaçtıkları yerlerde açtıkları tünelleri yıktı. Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Musul Sorumlusu Said Memozini, güneydeki Hemam Elil kasabası yakınlarında terör örgütü 200 sivili alıkoydu dedi. Ayrıca DEAŞ’ın Musul’un güneyindeki Hud köyü ve Kayyara ve Hemam Elil kasabası arasındaki yol üzerinde 14 sivili infaz ettiği, birçok sivilin de akıbetinin belli olmadığı öğrenildi. İki metrede bir mayın döşeli olduğu için ağır ilerleme kaydedilen üçüncü günde, Kayyare’nin Kani Haram köyü Irak ordusunun kontrolüne geçti. Peşmerge, Musul’a 10 kilometre mesafedeki Şaguli bölgesinde kontrolü tamamen sağladı. 

MAHMUR’DA ABD İLE TOPLANTI

Irak ordusundaki üst düzey askeri komutanlar ve ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinden uzmanlar Musul’un güneyindeki Mahmur ilçesinde yer alan Ninova Ortak Operasyonlar Komutanlığı’nda bir araya geldi. Operasyonun gidişatının ele alındığı toplantıdan sonra, askeri helikopterlerle komutanlığa gelen askerler daha sonra Kayyara askeri hava üssüne geçti.