18 Mayıs 2024 Cumartesi / 11 Zilkade 1445

Son dakika... Süleymani'nin öldürülmesinden sonra Trump'tan peş peşe çarpıcı açıklamalar

ABD Başkanı Trump, Kasım Süleymani'nin öldürülmesi sonrası ilk açıklamasını yaparak, 'İran hiçbir savaşı kazanmadı ama hiçbir müzakereyi de kaybetmedi' dedi. Trump yeni bir açıklama daha yaparak, 'Süleymani binlerce ABD'linin ölümünden sorumlu, yıllar önce öldürülmeliydi' dedi.

3 Ocak 2020 Cuma 15:49 - Güncelleme:
Son dakika... Süleymani'nin öldürülmesinden sonra Trump'tan peş peşe çarpıcı açıklamalar

ABD Başkanı Donald Trump, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ABD hava saldırısında öldürülmesinin ardından ilk kez açıklama yaptı.

Trump, Twitter hesabından, İran'ın hiçbir zaman bir savaşı kazanmadığı, ama hiçbir müzakereyi kaybetmediği paylaşımını yaparak, İran'a müzakere için açık kapı bıraktı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in, Bağdat Havalimanı yakınında düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü açıklamıştı.

İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney ise ABD saldırısının intikamının alınacağını söyledi. Ülkede 3 gün ulusal yas ilan eden Hamaney, ABD güçlerine sert karşılık verileceğini duyurdu.

TRUMP'TAN BİR AÇIKLAMA DAHA

Trump, Süleymani'nin öldürülmesiyle ilgili Twitter hesabından yeni bir açıklama yaptı.

Trump açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"General Kasım Süleymani geniş bir zaman diliminde binlerce Amerikalıyı öldürdü veya ağır şekilde yaraladı ve daha pek çoğunu öldürmek için komplo yapıyordu... ama yakalandı! Milyonlarca insanın ölümünden doğrudan ya da dolaylı sorumluydu.

Buna son dönemde İran'ın kendi içinde öldürülen çok sayıda PROTESTOCU da dahil. İran bunu hiçbir zaman doğru düzgün itiraf edemeyecektir ama Süleymani kendi ülkesinde hem nefret ediliyor hem de korkuluyordu. Liderlerinin dünyayı inandırmaya çalıştığı gibi üzgün değiller.  Yıllar önce öldürülmeliydi."