18 Mayıs 2024 Cumartesi / 11 Zilkade 1445

Fransa'nın ikiyüzlülüğü! ASALA, FETÖ ve PKK'yı besle, ETA'yı teslim et

FETÖ ve PKK gibi terör örgütlerine kucak açan Fransa, ETA'nın 'Josu Ternera' adıyla tanınan eski lideri Jose Antonio Urrutikoetxea'nın İspanya'ya teslim edilmesi yönünde karar aldı.

AA7 Ocak 2021 Perşembe 04:40 - Güncelleme:
Fransa'nın ikiyüzlülüğü! ASALA, FETÖ ve PKK'yı besle, ETA'yı teslim et

Yıllardır ülkenin her köşesinde açık faaliyet gösteren terör örgütü PKK ve FETÖ uzantısı derneklere müsamaha gösteren, hatta destek veren Fransa'da, ETA'nın eski lideri Jose Antonio Urrutikoetxea'nın İspanya'ya teslim edilmesi kararı alındı.

Fransa mahkemesi, ayrılıkçı Bask örgütü ETA'nın "Josu Ternera" adıyla tanınan eski lideri Jose Antonio Urrutikoetxea'nın İspanya'ya teslim edilmesine karar verdi.

Paris Temyiz Mahkemesi, başkent Paris'te elektronik kelepçeli olarak ev hapsinde tutulan Ternera'nın, İspanya'nın talebi üzerine ülkeden gönderilmesine onay verdi.

Avukatları Ternera'nın İspanya'ya gönderilmesinin durdurulması için Yargıtay'a itiraz edecek.

İspanya'nın kuzeydoğusundaki Bask bölgesinin bağımsızlığı için mücadele eden ve Mayıs 2018'de kendini feshettiğini duyuran terör örgütü ETA'nın siyasi lideri olarak da bilinen Jose Antonio Urrutikoetxea, İspanyol ve Fransız polisinin birlikte düzenlediği operasyonla Mayıs 2019'da Fransız Alpleri'ndeki Sallanches adlı bir yerleşim yerinde yakalanmıştı.

ETA'nın 1987 yılında Zaragoza kentindeki jandarma karakoluna düzenlenen terör saldırısını hazırlayanlar arasında olmakla suçlanan Josu Ternera, bu saldırıyla ilgili olarak sanık sıfatıyla ifadesi alınmak üzere mahkemeye çağrıldıktan sonra kaçmıştı.

Bask bölgesinin bağımsızlığı için 1958 yılında kurulan ve 800'den fazla kişinin ölümünden sorumlu olan ETA, Ekim 2011'de silahlı tüm eylemlerini bıraktığını açıklamış ve ardından yürütülen süreç sonunda 3 Mayıs 2018'de kendini feshettiğini duyurmuştu.

TERÖRİSTLERİ BESLİYOR

Öte yandan onlarca Türk diplomatın canına kasteden ASALA dahil, 36 yıldır alçakça kan döken PKK ve milletin egemenliğini gasp etmeye çalışırken onlarca vatandaşımızı şehit eden FETÖ gibi terör örgütleri, Fransa’dan himaye ve destek görüyor.

Fransa, Avrupa Birliği'nin (AB) terör listesinde yer almasına rağmen, bölücü terör örgütü PKK'ya eski Cumhurbaşkanı François Mitterrand’dan mevcut Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a, 40 yıldır verdiği destekten vazgeçmiyor.

Fransa'nın teröristlere açtığı kucak dahil, 15 Temmuz sonrası kan kaybeden ülkedeki FETÖ yapılanmasına, mali destek sağladığı daortaya çıkmıştı.