29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Halep'te kanlı işbirliği... Katil Esed ve terör örgütü YPG yan yana

Esed rejimi ve terör örgütü PYD'nin eş zamanlı saldırdığı muhaliflerin kontrolündeki Halep'te rejim ve terör örgütü YPG'nin bayrakları bir rus kanalı tarafından yan yana görüntülendi.

29 Kasım 2016 Salı 07:00 - Güncelleme:
Halep'te kanlı işbirliği...  Katil Esed ve terör örgütü YPG yan yana
 
TERÖR ÖRGÜTÜNE DEVRETTİ
   
Halep'in kuzeyinde ki iki mahalleye PYD militanları yeniden saldırdı. Muhaliflerin kontrolünde olan Höllük ve Bostanpaşa semtleri bugün Esed Ordusu ve Şii milisler tarafından PYD'ye devredildi. Devir sonrasi 300 PYD militanı Türkmen mahallelerinde kontrol noktası oluşturdu.
 
Bölgede yaşayan sivillerin büyük bölümü ise güneyde halen Özgür Suriye Ordusu kontrolündeki Inzarad, Meşhed ve Katırcı Mahallelerine geçti.
 
ESED-YPG İŞBİRLİĞİ
 
Halep'te Şeyh Maksud bölgesinde bulunan PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin silahlı kolu YPG unsurları, rejimin saldırısıyla eş zamanlı olarak muhaliflerin denetimindeki Bustan El Başa bölgesine saldırdı.
 
RUS KANALI GÖRÜNTÜLEDİ
 
YPG, Bustan el Başa semti ve Hüllük mahallesinin güney kısmını kontrolüne aldı. Hüllük mahallesinin geri kalan kısmına da rejim güçleri girdi. Bir Rus kanalı Esad ve YPG'nin sözde flamaları işgal edilen bölgelerde görüntüledi.