2 Mayıs 2024 Perşembe / 24 Sevval 1445

''Hamas çocukları infaz etti'' iddiasına yalanlama

İsrail Ordu Sözcülüğü, İsrail basınında çıkan ve sosyal medyada yayılan “Hamaslıların bebeklerin başlarını kestiği” yönündeki iddiaları için, ellerinde bunu teyit edecek bir bilgi bulunmadığını bildirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) de 'Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntülerle ilgili, 'Hamas direnişçileri, İsrailli çocukları böyle infaz etti' iddiası doğru değildir.' açıklamasında bulundu.

İSMAİL ÖZTEKİN10 Ekim 2023 Salı 21:59 - Güncelleme:
''Hamas çocukları infaz etti'' iddiasına yalanlama

Gazze'den 7 Ekim'de İsrail'e yönelik başlatılan saldırı sırasında Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları'nın İsrail tarafında "çok sayıda İsrailli bebeğin başını kestiği" iddialarına yer verildi.

AA muhabiri, konuyla ilgili İsrail Ordu Sözcülüğü'ne telefonla ulaşarak, "Hamas'ın saldırısının ardından İsrail tarafında bu saldırıyı gerçekleştirenler tarafından başları kesilen bebeklerin bulunduğu yönünde haberler çıktı? Bunu doğrulayabilir misiniz ya da bu konuda bilgi verebilir misiniz?" sorusunu yöneltti.

Sözcülük, "Haberleri gördük ama elimizde bir detay, bunlara dair bir teyit yok" yanıtını verdi.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI: GÖRÜNTÜLER 7 YIL ÖNCE SURİYE'DE KAYDEDİLDİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), "Hamas direnişçileri, İsrailli çocukları böyle infaz etti" iddiasının asılsız olduğunu açıkladı.

Yapılan açıklamada, "İddiaya konu görüntülerin, 7 yıl önce Suriye'de kaydedildiği tespit edilmiştir" denildi.

"FİLİSTİNLİLER, İSRAİLLİ ÇOCUK VE KADINLARI VAHŞİCE DÖVÜYOR" İDDİALARI DA ASILSIZ ÇIKTI

İletişim Başkanlığı, sosyal medyada paylaşılan "Filistinliler, İsrailli çocuk ve kadınları vahşice dövüyor. Bu görüntülerde İsrailli kadın, Filistinli erkekler tarafından yerlerde sürükleniyor" iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

" Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntülerle ilgili, "Filistinliler, İsrailli çocuk ve kadınları vahşice dövüyor. Bu görüntülerde İsrailli kadın, Filistinli erkekler tarafından yerlerde sürükleniyor" iddiası doğru değildir. İddiaya konu görüntülerin, Aksa Tufanı operasyonundan bir gün önce (6 Ekim) sosyal medyada paylaşıldığı belirlenmiştir. İddiaların aksine görüntülerde, İsrail güçlerinin Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesinde Filistin yanlısı aktivistlere saldırdığı ve şiddet uyguladığı görülmektedir."