11 Mayıs 2024 Cumartesi / 4 Zilkade 1445

İngiliz basını: Kremlin savaşı bitirmenin yolunu arıyor

Rusya Devlet Başkanı Putin'e yakın üst düzey yetkililerin ekonomik gerileme karşısında alarma geçtiği öne sürüldü. İddialara göre Kremlin, savaşı bitirmenin yolunu arıyor.

17 Ağustos 2022 Çarşamba 09:13 - Güncelleme:
İngiliz basını: Kremlin savaşı bitirmenin yolunu arıyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakın üst düzey yetkililerin, Batı'nın yaptırımları ve savaşın yol açtığı ekonomik gerileme karşısında alarma geçtiği iddia edildi.

Batılı istihbarat teşkilatlarına dağıtılan ve Mirror gazetesi tarafından ele geçirilen belge, Putin'in yakın çevresinden bir temsilcinin müzakere arzusuyla işaret gönderdiğini ifade etti ve ekledi: Kremlin seçkinlerinin ruh hali panik.

Ukraynalı bir diplomatik kaynak The Mirror'a yaptığı açıklamada, üst düzey Kremlin yetkililerinin Putin'in arkasından Batılı istihbarat teşkilatlarıyla bağlantı kurmaya çalıştığını duyduklarına şaşırmayacaklarını söyledi.

FİNLANDİYA, RUS VATANDAŞLARINA VERDİĞİ VİZE SAYISINI YÜZDE 90 AZALTIYOR

Finlandiya'nın, Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaş nedeniyle Rus vatandaşlarına verdiği vize sayısını yüzde 90 azaltacağı duyuruldu.

Politico'da yer alan habere göre, Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, ülkesinin eylülden itibaren Rus turistlerin vize başvurularının sadece yüzde 10'unu kabul edeceğini açıkladı.

Bu karar ile Rus vatandaşları tarafından Finlandiya'ya yapılan günlük yaklaşık bin başvurunun 100'üne vize verilmesi bekleniyor.

MACRON, RUS GÜÇLERİNİN UKRAYNA'DAKİ ZAPORİJYA NÜKLEER SANTRALİ'NDEN ÇEKİLMESİ ÇAĞRISI YAPTI

Elysee Sarayından yapılan açıklamada, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirtildi.

Macron, Rus askerlerinin Ukrayna'daki Zaporijya Nükleer Santrali'nden çekilmesi çağrısında bulundu.