29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

İran Dışişleri Bakanı Zarif: Hac mevsiminden sonra Riyad ve Tahran yönetimleri arasında karşılıklı ziyaretler gerçekleşecek

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif yaptığı açıklamada Suudi Arabistan ve İran arasında Hac mevsiminden sonra karşılıklı heyetlerin ziyaretlerinin gerçekleşeceğini belirtti.

star.com.tr/ Yaser Emre24 Ağustos 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
İran Dışişleri Bakanı Zarif: Hac mevsiminden sonra Riyad ve Tahran yönetimleri arasında karşılıklı ziyaretler gerçekleşecek
İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif Suudi Arabistan ile  ikili ilişkilerin geliştirilmesi adına Hac mevsiminden sonra karşılıklı olarak heyetlerin ziyaretler gerçekleştireceğini açıkladı.
 
İki ülke arasındaki gerilim Şii din adamı Nimr'in  Suudi Arabistan tarafından idam edilmesiyle artmış, daha sonrasında Tahran'da bulunan Suudi Arabistan büyükelçiliği İranlılar tarafından basılarak ateşe verilmişti.
Baskın sonrası iki ülke arasında diplomatik ilişkiler kesilmişti.
 
Bir süredir karşılıklı pozitif mesajlar yayınlayan Tahran ve Riyad yönetimi, geçtiğimiz aylarda Türkiye'de düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısına Dışişleri Bakanları düzeyinde katılım göstermiş ve iki ülkenin bakanları birbirlerini sıcak karşılamıştı.
 
Geçtiğimiz haftalarda ise Irak İçişleri Bakanı Araci yaptığı açıklamada Riyad yönetiminin ülkesinden İran ile ilişkilerin düzeltilmesinde arabuluculuk yapmasını istemişti.