1 Mayıs 2024 Çarşamba / 23 Sevval 1445

İsrail Gazze'de katliamını sürdürüyor! Can kaybı 25 bin 295'e yükseldi

Soykırımcı İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik 7 Ekim'de başlattığı havadan, denizden ve karadan saldırılar 108 gündür aralıksız devam ediyor. İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne aylardır sürdürdüğü saldırılarda öldürülen Filistinlilerin sayısı 25 bin 295'e, yaralı sayısı 63 bine yükseldi.

İLKNUR KARAKELLE22 Ocak 2024 Pazartesi 06:55 - Güncelleme:
İsrail Gazze'de katliamını sürdürüyor! Can kaybı 25 bin 295'e yükseldi

İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine kara, hava ve denizden yürüttüğü saldırılar, ardında ölü ve yaralıların yanı sıra büyük yıkımlar bırakarak 108. gününde sürüyor.

İSRAİL'İN GAZZE'YE DÜZENLEDİĞİ SALDIRILARDA ÖLDÜRÜLENLERİN SAYISI 25 BİN 295'E ÇIKTI

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, son 24 saatte 190 Filistinlinin daha İsrail saldırılarında öldürüldüğü, 340 kişinin yaralandığı belirtildi.

Saldırılar sonucu oluşan yıkımdan dolayı çok sayıda kişinin hala enkaz altında olduğu vurgulanan açıklamada, sivil savunma ve acil sağlık ekiplerinin bu kişilere ulaşmakta zorluk yaşadığı kaydedildi.

Açıklamada, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'te başlattığı saldırılarda öldürülen Filistinlilerin sayısının 25 bin 295'e, yaralı sayısının ise 63 bine yükseldiği ifade edildi.

İşte dakika dakika İsrail ile Filistin arasında yaşananlar:

03:57 Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail'in işgali ve saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nin Filistin devletinin bir parçası ve halkının vazgeçilemez önceliklerden olduğunu söyledi.

02:27 Birleşmiş Milletler (BM), Gazze'de ölenlerin sayısının 25 bini geçtiğine dikkati çekerek, "Her saatte 2 anne öldürülüyor." açıklamasında bulundu.

02:14 Mısır, İsrail'in Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki sınır hattı Philadelphia Koridoru'nu (Selahaddin Koridoru) işgal etmesine yönelik bir hareketinin, Mısır-İsrail ilişkilerini ciddi şekilde tehdit edeceğini belirtti.

01:22 İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki esirlerin serbest bırakılması karşılığında iki aylık ateşkes teklifinde bulunduğu iddialarını değerlendiren Hamas'ın medya sorumlusu Velid Kilani, "Direnişin temel şartı savaşın geçici değil, tamamen kapsamlı bir şekilde durması. Bundan sonra, esir takası, imar ve yardımların girişi gibi diğer dosyaların konuşulmasına geçilecek." dedi.

00:30 İsrail güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentindeki baskında bir çocuğu öldürdüğü belirtildi.

00:20 Gazze'deki İsrailli esirlerin yakınları, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Batı Kudüs'teki konutunun önüne çadır kurarak protesto düzenledi. Esir yakınları ve onlara destek veren bir grup, Netanyahu'ya esirleri kurtarmak için Hamas ile anlaşma çağrısında bulundu.

00:01 Savaşarak Gazze'deki İsrailli esirleri kurtarmanın imkansız olduğunu dile getiren esir yakınları, hükümete bir an önce Hamas ile anlaşma yapması çağrısında bulundu.

00:00 İsrail'in Hamas'ın elindeki tüm esirlerin serbest bırakılması karşılığında Gazze Şeridi'ndeki saldırılarına 2 ay ara vermeyi teklif ettiği belirtildi.

23 Ocak 2024

23:52 İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin büyük çoğunluğunun, İsrail-Filistin meselesinde iki halk ve iki devlet temelindeki çözümden yana olduğunu söyledi.

23:42 İsrail'in saldırıları nedeniyle Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'ta Filistin Kızılayına ait El-Emel Hastanesi'ndeki hasta ve yaralılara ulaşılamadığı belirtildi.

23:28 ABD Başkanı Joe Biden ile İngiltere Başbakanı Rishi Sunak'ın, Filistinlilerin ve İsraillilerin barış ve güvenlik içinde yaşayacağı iki devletli çözümün her zamankinden daha önemli hale geldiği konusunda hemfikir olduğu bildirildi.

23:24 ABD yönetimi, İsrail'in Han Yunus'taki saldırılarının arttığı bir dönemde Gazze'de genel bir ateşkesi desteklemediğini, sadece esirlerin çıkarılabilmesi ve bölgeye yardımların ulaştırılabilmesi için "insani ara"ları desteklediğini bildirdi.

22:37 Gazze'de 7 Ekim'den bu yana 10'uncu kez internet ve iletişim kesildi

22:20 Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Orta Doğu'da "iki devletli çözüm" için müzakerelerin İsrail istese de istemede de süreceğini söyledi.

21:46 Arkeoloji alanında çalışan İsrailli sivil toplum kuruluşu (STK) Emek Shaveh, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında yüzlerce tarihi ve arkeolojik sit alanının yok olduğunu belirtti.

21:11 İsrail Meclisi'nde, İşçi Partisi'nin Gazze Şeridi'ndeki esirleri geri getirememesi nedeniyle sunduğu Binyamin Netanyahu hükümetine karşı güveni geri çekme oylaması çoğunluğa ulaşamadı.

20:04 Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA), İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü abluka altındaki Gazze Şeridi'nde 7 Ekim sonrası en uzun iletişim kesintisinin yaşandığını belirtti.

20:51 İsrail'de ana muhalefet lideri Yair Lapid, Başbakan Binyamin Netanyahu'ya erken seçim tarihinin belirlenmesi çağrısında bulundu.

19:17 İsrail'deki İşçi Partisi lideri Merav Michaeli, hükümetin Gazze'deki esirleri ihmal ettiğini belirterek, "108 gün boyunca gördük ki; bu hükümet rehineler dışında her şeyle meşgul." dedi.

18:05 İsrail ordusu, karadan işgal sürecinde abluka altındaki Gazze Şeridi'nde son 24 saatte 19 askerinin yaralandığını duyurdu.

17:15 Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: Han Yunus'taki sağlık durumu felaket seviyesinde

16:50 BM: Gazze'nin kuzeyine giden her 4 insani yardım misyonundan 3'üne erişim İsrail güçlerince engellendi

16:16 Gazze'deki Nasır Hastanesi'nde 40 kişi toplu mezara defnedildi

16:06 İsrail ordusundan emekli General Noam Tibon, İsrail ile Hamas arasında yeni bir esir takası mutabakatına varılmadığı takdirde hükümetin, İsrailli esirleri tabutta geri getirmek durumunda kalacağını söyledi

15:04 Filistin: İsrail Han Yunus'ta büyük toplu katliamlar yapıyor

14:12 Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, Filistin devletinin kurulması konusunda uluslararası arenada fikir birliği olduğunu belirtti

14:04 Almanya, Gazze'de acil insani ara çağrısında bulundu

13:54 Ürdün, "iki devletli çözümü" reddeden İsrail'e yaptırım uygulanmasını istiyor

13:37 İsrailli yarbayın "Hamas'ın bebekleri öldürdüğü" iddiasını yerleşim yeri sakinleri yalanladı

13:31 Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis, İsrail'in Filistin'e saldırılarını sona erdirecek bir barış planının, özellikle Filistin için sürdürülebilir perspektif sağlaması gerektiğini söyledi

13:18 İspanya Dışişleri Bakanı Albares, AB'den İsrail'e karşı adım atmasını istedi

13:06 Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: İsrail ordusunun düzenlediği saldırılarda öldürülen Filistinlilerin sayısı 190 artarak 25 bin 295'e, yaralı sayısı 63 bine yükseldi

12:23 Gazze'deki hükümet: İsrail ordusu Han Yunus'taki 5 barınakta yerinden edilmiş 30 bin kişiyi hedef alan saldırılar düzenliyor

11:46 İsrail ile çatışan Hizbullah, bir mensubunun daha öldüğünü duyurdu

11:29 Filistin Kızılayı: İsrail Han Yunus'ta sığınma merkezlerini hedef aldı

10:45 TIME dergisine göre İsrail, dünya çapında destek kaybediyor

10:39 Filistin Kızılayı: İsrail saldırıları nedeniyle Han Yunus'taki ekibimizle iletişimi kaybettik

10:05 İsrail'in Gazze'nin güneyine düzenlediği saldırılarda çoğu çocuk 13 sivil öldürüldü

02:37 Hizbullah: Lübnan topraklarına saldırı hazırlığındaki İsrail güçlerini vurduk

02:16 Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Komitesi Genel Sekreteri Hüseyin eş-Şeyh, Filistin yönetiminin mevcut mali krizin çözümüne ilişkin tüm seçenekleri değerlendirdiğini belirtti

00:53 Hamas, 7 Ekim 2023'te düzenlenen "Aksa Tufanı"na ilişkin bir rapor yayımladı

00:01 İsrail'in Lübnan'ın güneyine yönelik saldırısında bir sivil daha öldü