6 Mayıs 2024 Pazartesi / 28 Sevval 1445

İsrail Gazze'de yine okulları hedef aldı! Çok sayıda ölü var

İsrail, 1 Aralık'ta “insani ara'nın bitmesinin hemen ardından abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına yeniden başladı. Filistin resmi haber ajansı WAFA, 'İsrail uçakları ve topçularının Gazze'de Filistinlilerin kaldığı iki okula düzenlediği saldırı sonucu en az 50 kişi hayatını kaybetti.' açıklamasında bulundu.

AHMET AKIN4 Aralık 2023 Pazartesi 06:56 - Güncelleme:
İsrail Gazze'de yine okulları hedef aldı! Çok sayıda ölü var

Gazze'de insani aranın sona ermesinin ardından İsrail, 7 Ekim'de başlattığı kanlı saldırılarına devam ediyor.

GAZZE ŞERİDİ'NİN KUZEYİNDE İLETİŞİM HİZMETLERİ TAMAMEN KESİLDİ

Filistin Telekomünikasyon Şirketi Jawwal, İsrail'in devam eden bombardımanı sonucu iletişim ağının önemli unsurlarının hasar görmesi nedeniyle Gazze şehri ve Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki iletişim hizmetlerinin tamamen durduğunu duyurdu.

Jawwal'dan yapılan yazılı açıklamada, "Devam eden saldırılar nedeniyle ağın önemli unsurlarının zarar görmesi nedeniyle Gazze şehri ve Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki iletişim hizmetlerinin (sabit ve cep telefonu ile İnternet) tamamen kesildiğini duyurmaktan üzüntü duyuyoruz." ifadelerine yer verildi. Açıklamada, Jawwal ekiplerinin hizmetleri yeniden sağlamak için sahada mevcut imkanlar dahilinde çalıştığı kaydedildi.

İşte dakika dakika İsrail ile Filistin arasında yaşananlar:

05:23 Gazze Şeridi'nden Refah Sınır Kapısı yoluyla tahliye edilen 130 Türk vatandaşı ve aile yakınlarından oluşan kafile, Mısır'ın başkenti Kahire'den kalkan uçakla gece saatlerinde İstanbul'a getirildi.

03:59 İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde evleri ve binaları hedef alarak onlarca Filistinliyi öldürdü.

01:26 İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze sınırındaki komando birliklerinin Hamas'ın saldırısından 2 gün önce işgal altındaki Batı Şeria'ya nakledilmesinin araştırılacağını söyledi.

00:22 Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze'nin güneyindeki iki tıbbi deposunu boşaltmasını talep eden İsrail'den, bu kararından dönerek sivilleri ve sivil altyapıyı korumasını istedi.

00:04 Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) Başkanı Mirjana Spoljaric, İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'de daha fazla tır gönderilerek düzeltilemeyecek bir durum olduğunu kaydetti.

5 Aralık 2023

23:52 Filistin Kızılayı, internet ve iletişim hizmetlerinin tamamen durmasının ardından Gazze'deki ekibiyle irtibatının kesildiğini ve hayatlarından endişe duyulduğunu açıkladı.

23:50 Dünya Sağlık Örgütü, Gazze'nin güneyindeki iki tıbbi deposunu boşaltmasını talep eden İsrail'den, bu kararından dönerek sivilleri ve sivil altyapıyı korumasını istedi.

23:42 ABD Dışişleri Bakanlığı, Gazze'de İsrail'in hava saldırıları sırasında hayatını kaybeden AA kameramanı Muntasır es-Savvaf için başsağlığı dileğinde bulundu.

23:33 İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan Ez-Zehra kentindeki Adalet Sarayı binasını bombayla patlattı.

21:56 Hamas Hareketi yöneticilerinden Sami Ebu Zuhri, Gazze'nin modern tarihin gördüğü en çirkin savaşta yandığını söyledi.

21:46 İsrail'in saldırıları ve ablukası altındaki Gazze Şeridi'nde internet ve iletişim hizmetlerinin tamamen kesildiği bildirildi.

21:02 BM: Batı Şeria'da artan İsrail operasyonları, yerleşimci şiddeti, yüksek sayıda ölüm ve gözaltına alınmalar konusunda endişe etmeyi sürdürüyoruz.

21:00 İsrail yönetimi İngiltere, Fransa ve Avustralya dahil çeşitli ülkelere ilişkin seyahat uyarısını güncelleyerek, vatandaşlarına zorunlu olmadıkça yurt dışı seyahatlerinden kaçınmaları çağrısı yaptı.

20:58 BM: Gazze'de sivillerin, değerli bilim insanlarının, gazetecilerin, BM çalışanlarının öldüğünü görüyoruz ve bu nedenle insani ateşkes çağrımızı yinelemek istiyoruz.

17:20 Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, İsrail'in Gazze'de sivillerin acılarını hafifletme sorumluluğu bulunduğunu söyledi.

17:20 Filistin Telekomünikasyon Şirketi Jawwal, İsrail'in devam eden bombardımanı sonucu iletişim ağının önemli unsurlarının hasar görmesi nedeniyle Gazze şehri ve Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki iletişim hizmetlerinin tamamen durduğunu duyurdu.

16:58 İşgal altındaki Batı Şeria'nın tarihi Beytüllahim kentinde yer alan bir kilise, İsrail'in Gazze saldırıları nedeniyle bu yılki Noel Bayramı'nda Noel ağacı yerine enkaz parçalarından bir dekorasyon hazırladı.

16:37 Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nde İsrail'e ait 10 askeri aracı hedef aldığını açıkladı

16:22 Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: İsrail'in saldırılarında ölenlerin sayısı 376 artarak 15 bin 899 oldu. Ölenlerin yüzde 70'ini çocuklar ve kadınlar oluşturuyor.

15:39 Filistin resmi haber ajansı: İsrail'in Gazze'nin kuzeyine düzenlediği saldırılarda en az 30 kişi hayatını kaybetti.

15:37 Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) Başkanı Mirjana Spoljaric, "Gazze'deki sivillerin gidecek güvenli yerlerinin olmaması ve mevcut askeri kuşatma nedeniyle yeterli insani müdahaleyi gerçekleştirmenin şu anda mümkün olmaması kabul edilemez." ifadelerini kullandı.

15:33 İsrail'de üst düzey emniyet yetkilisi, aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in "gerekli kriterleri" gözetmeden İsrailli sivilleri silahlandırma kampanyasına tepki göstererek görevinden istifa etti.

15:31 Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Türk vatandaşları ile aile yakınlarından oluşan 130 kişilik grubun, dün gece Gazze'den Mısır'a geçtiğini bildirdi.

15:06 Abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yaşayanların topluca ve kalıcı şekilde göç ettirilmeyeceğini ileri süren İsrail ordusu, öte yandan Gazze içindeki yoğun yerleşim bölgelerindeki Filistinlilere tahliye emri gönderdi

15:04 BM: Gazze'de (İsrail'in saldırılarında) nüfusun yüzde 80'inden fazlasına karşılık gelen neredeyse 1,9 milyon kişi yerinden oldu

14:10 Alman ve İtalyan hava kuvvetleri tarafından 1937'de bombalanan, İspanya İç Savaşı'nın sembolik yerlerinden Guernica'da, Filistin'e destek için insan mozaiği yapılacağı bildirildi.

14:03 Tunus Cumhurbaşkanı Said: Filistinli kahramanlar tüm insanlık için savaşıyor

13:47 İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'da 60 Filistinliyi gözaltına aldı

13:44 İsrail ordusunda 7 Ekim'den sonra 2 bin asker psikolojik destek aldı

13:32 İsrail güçleri Mescid-i Aksa İmamı'nın evini bastı, yurt dışına çıkış yasağı getirdi

13:10 İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, geçen hafta Madrid Büyükelçisi'ni geri çağıran İsrail ile yaşadıkları diplomatik krizden değil, Gazze'de sivillerin öldürülmesinden endişe duyduğunu belirtti.

12:20 İsrail'in Gazze'ye gece boyu düzenlediği saldırılarda çok sayıda Filistinli öldü

12:18 UNICEF: Gazze'nin güneyindeki saldırılar en az kuzeydekiler kadar şiddetli. "Çocuklara yönelik savaşı" durdurabileceğimize inanmalıyız. Sessizlik suç ortaklığıdır

11:52 Lübnan topraklarından düzenlenen saldırıda 3 İsrail askeri yaralandı

11:51 İsrail ordusu, gece boyunca Gazze'de 200 yeri vurdu

11:31 Gazze'deki hükümet: İsrail'e hastaneleri vurması için yakılan "yeşil ışık" son bulsun

10:53 İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'da 2 Filistinliyi daha öldürdüğü, naaşlarını ise alıkoyduğu bildirildi

08:30 Gazze'deki çatışmalarda öldürülen İsrail askeri sayısı 75'e yükseldi

03:48 Gazze'den tahliye edilen Türk vatandaşları İstanbul'a geldi

02:53 Katar: İsrail'in Gazze'ye saldırıları arabuluculuk çabalarını zorlaştırıyor

02:38 İsrail'in Gazze'de hastane girişine düzenlediği saldırıda 4 kişi öldü, 9 kişi yaralandı

02:08 Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Kerim Han, İsrail'in uluslararası hukuka saygı duyma zamanının geldiğini söyledi

01:56 İsrail ordusu Gazze'deki kara işgalini genişletmeye devam ettiğini açıkladı

01:00 İsrail'in Gazze'de Ürdünlü aileye ait evi bombalaması sonucu bir kişi öldü

00:45 İsrail ordusu, Gazze'de 2 ambulansa ateş açarak 3 kişiyi yaraladı