5 Mayıs 2024 Pazar / 27 Sevval 1445

Ramazanda bir ''kanlı pusu'' daha! İsrail yardım bekleyen Filistinlileri katletti

Filistin resmi haber ajansı WAFA, İsrail ordusu'nun, Gazze'nin doğusunda yardım bekleyen Filistinlileri hedef aldığını duyurdu. Saldırıda en az 20 kişi öldürülürken, en az 155 kişinin de yaralandığı belirtildi. Gazze'deki hükümet ise gerçekleştirilen hain saldırıya ilişkin, 'İsrail, yardım beklenen yerlerin koordinatlarını biliyor ve kasten hedef alıyor' açıklamalarında bulundu.

AA15 Mart 2024 Cuma 01:25 - Güncelleme:
Ramazanda bir ''kanlı pusu'' daha! İsrail yardım bekleyen Filistinlileri katletti

İsrail ordusu, 7 Ekim 2023'ten bu yana sürdürdüğü saldırıları ve yardım girişine engel olması nedeniyle açlık ve kıtlığın yaşandığı Gazze Şeridi'ndeki Kuveyt Kavşağı'nda insani yardım bekleyenlere ateş açarak 20 kişiyi öldürdü, en az 155 kişiyi yaraladı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki Kuveyt Kavşağı'nda insani yardım bekleyen Filistinlileri hedef aldığı belirtildi.

Saldırıda 20 kişinin öldüğü, en az 155 kişinin de yaralandığı ifade edilen açıklamada, yaşananların, İsrail'in yeni ve korkunç bir katliam yapma yönündeki önceden planlanmış niyetini gösterdiği vurgulandı.

Açıklamada, Kuveyt Kavşağı'nda zorlu saha durumuna rağmen ölü ve yaralıların tahliye sürecinin devam ettiği belirtilerek, hastanelere ulaşan yaralıların sağlık durumunun ciddiyeti nedeniyle ölü sayısının artabileceği kaydedildi.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya göre de İsrail'in, Kuveyt Kavşağı'nda insani yardım bekleyen Filistinlileri hedef alması sonucu onlarca kişi öldü ve yaralandı.

GAZZE'DEKİ HÜKÜMET: İSRAİL KASTEN HEDEF ALIYOR

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Genel Müdürü İsmail es-Sevabite, İsrail'in Gazze Şeridi'nde yardım bekleyenlere karşı her gün katliam yapmaya devam ettiğini belirtti.

İsmail es-Sevabite, açıklamasında, "Dünya, işgalci İsrail'in suçlarını engellemekten tamamen aciz durumda. Filistin halkımıza yönelik soykırım savaşını durduramamasından ABD yönetimini sorumlu tutuyoruz." ifadelerine yer verdi.

İsrail'in Gazze Şeridi'nde yardım bekleyenlere karşı her gün katliam yapmaya devam ettiğini belirten Sevabite, "İşgalci İsrail, vatandaşların yardım beklediği yerlerin koordinatlarını biliyor ve onları kasten hedef alıp öldürüyor." değerlendirmesinde bulundu.

  • İsrail
  • Gazze
  • yardım bekleyen Filistinliler
  • saldırı
  • kanlı pusu