28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

Kerry'den Türkçe sürprizi

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Başbakan Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyet şerefine verdiği öğle yemeği öncesinde yaptığı konuşmada, Türkçe bir mesaj da verdi: 'Dağ dağa kavuşmaz, insan insana kavuşur. Washington'a hoşgeldiniz'

16 Mayıs 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Kerry'den Türkçe sürprizi
ABD ziyaretini sürdüren Başbakan Erdoğan, Obama ile görüşmesinden sonra Obama'nın yardımcısı Biden ile yemeğe katıldı. Yemekte ABD Dışişleri Bakanı John Kerry açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamada Türkçe bir mesaj verdi.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, göreve geldikten sonra Türkiye'ye çok ziyarette bulunduğunu kendi evine bile ancak iki kez gidebildiğini söyledi.

Kerry, Türkiye'yi ziyaretinde çok büyük bir konukseverlik gördüğünü, kendisine gösterilen misaferliğe karşılık burada konuklarını ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Kerry, görev geldiğinin hemen ertesinde Türkiye'de yaşanan olayda Türk koruma görevlisinin ABD personeli için hayatını kaybettiğini söyledi.

Türkiye'nin çocuklarını en fazla ABD'ye gönderen ülkelerden biri olduğunu, bu çocuklar arasında, Erdoğan, Gül ve Davutoğlu'nun çocuklarının da bulunduğunu söyledi.

Türk girişimcilerin ABD'de büyük başarılar gösterdiğini anlatan Kerry, ABD'ye okumak için giden bir Türk'ün tek kelime İngilizce bilmeden ticarete atıldığını Çobani markasıyla birlikte bugün 3 bin kişiyi çalıştırdığını ve gelirinin belli bir oranı da kimsesizlere adadığını söyledi. Kerry konuşmasına Türk atasözünü Türkçe söyledi "Dağ dağa kavuşmaz, insan insana kavuşur. Washington'a hoşgeldiniz" dedi.