29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Kritik saatlere girildi: Gazzeli bebekler ölümle karşı karşıya

İsrail'in yoğun saldırı ve abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi'ne yakıt girişine izin vermemesi, bölge hastanelerindeki 130 prematüre bebeği ölüm riskiyle karşı karşıya bıraktı. Şifa Hastanesi'nde görevli doktor Fadya Malhis'in, bebekler için dünyaya yaptığı acil yardım çağrısı sonrası birçok kullanıcı, bebeklerin sesi olmak için #LetGazaBabiesLive etiketiyle paylaşım yaptı. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 'Gazzelilerin yanındayız ve uluslararası toplumu bir araya gelmeye çağırıyoruz.' ifadelerini kullandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, 'Yardımların önünü açması gerekenlerin kalan insanlık duyguları için de son saatler. Türkiye olarak her türlü yardıma hazırız.' dedi.

İLKNUR KARAKELLE21 Ekim 2023 Cumartesi 20:30 - Güncelleme:
Kritik saatlere girildi: Gazzeli bebekler ölümle karşı karşıya

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, bölge hastanelerinde yakıt yetersizliği nedeniyle jeneratörlerin çalıştırılmasında sıkıntı yaşandığı belirtildi.

Açıklamada, "Gazze Şeridi'nde 130 prematüre bebek, İsrail işgalinin hastane jeneratörlerini çalıştırmak için gerekli yakıtın getirilmesine engel olmasındaki ısrarı sebebiyle ölüm riskiyle karşı karşıya." ifadesi kullanıldı.

Gazze Şifa Hastanesi'nde görevli doktor Fadya Malhis, yaşamsal eksiklerin özellikle yenidoğan ünitelerini etkilediği ve bebekler için kritik saatlere girildiğini söyleyerek dünyaya seslendi.

Söz konusu çağrı kısa sürede sosyal medyada en çok konuşulanlardan biri oldu.

Birçok kullanıcı, eski adı Twitter olan X hesaplarından bebeklerin kurtarılması için #LetGazaBabiesLive etiketiyle çağrıda bulundu.

"ULUSLARARASI TOPLUMU BİR ARAYA GELMEYE ÇAĞIRIYORUZ"

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da sosyal medya hesabından "Gazzeli bebekler yaşasın" (#LetGazaBabiesLive) etiketiyle yaptığı paylaşımda, Gazze Şifa Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Fadia Malhis'in kuvözdeki yenidoğan bebeklerin ilaç ve mamalarının bittiği, hastanenin ısınamadığı ve elektrik sağlanamazsa 8 saat içerisinde bebeklerin yaşamlarını kaybedebileceğini anlattığı görüntülere yer verdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun şunları kaydetti:

"Gazzeli bebeklerin yaşadığı insani krizi gözlerimizin önünde izliyoruz. Enerji ve temiz su eksikliği, mama sıkıntısı... Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan, Gazzelilerin yaşadığı bu insanlık krizine çözüm bulmak için çok yoğun bir diplomasi yürütüyor. Gazzelilerin yanındayız ve uluslararası toplumu bir araya gelmeye çağırıyoruz. Acil tıbbi ve insani yardıma ihtiyaç var."

BAKAN KOCA'DAN GAZZELİ BEBEKLER İÇİN "HER TÜRLÜ YARDIMA HAZIRIZ" MESAJI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, enerji, temiz su ve mama eksikliği sağlanmadığı takdirde hayatını kaybedecek Gazzeli bebekler için son saatler olduğuna dikkati çekerek, "Yardımların önünü açması gerekenlerin kalan insanlık duyguları için de son saatler. Türkiye olarak her türlü yardıma hazırız." ifadesini kullandı.

Bakan Koca, sosyal medya hesabından, Gazze Şifa Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Fadia Malhis'in gerekli imkanlar sağlanmadığı takdirde kuvözdeki yeni doğan bebeklerin saatler içerisinde yaşamlarını kaybedebileceğini anlattığı videoyu paylaştı.

Koca, bu paylaşımına, "Gazzeli bebekler için son saatler. Yardımların önünü açması gerekenlerin kalan insanlık duyguları için de son saatler. Türkiye olarak her türlü yardıma hazırız." notunu düştü.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI GÖKTAŞ'TAN GAZZELİ BEBEKLER İÇİN ÇAĞRI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, enerji sıkıntısıyla mücadele eden Gazzeli bebeklerin tüm dünyanın gözleri önünde hayattan koptuklarına dikkati çekerek, "Uluslararası toplumu bir kez daha insani değerlerin yanında durmaya, bu vahşete dur demeye ve gerekli yardımların ulaştırılması için acilen adım atmaya davet ediyoruz." ifadesini kullandı.

Göktaş, sosyal medya hesabından "Gazzeli bebekler yaşasın" (#LetGazaBabiesLive) etiketiyle yaptığı paylaşımda, Gazze Şifa Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Fadia Malhis'in kuvözdeki yenidoğan bebeklerin elektrik sağlanamazsa 8 saat içerisinde yaşamlarını kaybedebileceğini anlattığı görüntülere yer verdi.

Göktaş, şunları kaydetti:

"Gazze'de enerjinin tükenmesiyle birlikte hastanede makineye bağlı olarak yaşam mücadelesi veren bebekler tüm dünyanın gözleri önünde hayattan kopuyor. Uluslararası toplumu bir kez daha insani değerlerin yanında durmaya, bu vahşete dur demeye ve gerekli yardımların ulaştırılması için acilen adım atmaya davet ediyoruz."

ADALET BAKANI TUNÇ'TAN GAZZELİ BEBEKLER İÇİN ÇAĞRI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İsrail'in Gazze'nin suyunu ve elektriğini kesmesi nedeniyle Şifa Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesindeki bebekler için sona yaklaşıldığını belirterek, "Filistin'deki bu insanlık dışı tabloya başta BM olmak üzere uluslararası kuruluşlar en yüksek sesle dur demelidir. Gazzeli bebeklerin ölmesine 'insanım' diyen hiç kimse sessiz kalmamalıdır." ifadesini kullandı.

Tunç, sosyal medya hesabından "Gazzeli bebekler yaşasın" (#LetGazaBabiesLive) etiketiyle yaptığı paylaşımda, Gazze Şifa Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Fadia Malhis'in kuvözdeki yenidoğan bebeklerin elektrik sağlanamazsa 8 saat içerisinde yaşamlarını kaybedebileceğini anlattığı görüntülere yer verdi.

Bakan Tunç, şunları kaydetti:

"Gazze'de tüm dünyanın gözü önünde insanlık suçu işlenmeye devam ediyor. İşgalci İsrail'in Gazze'nin suyunu ve elektriğini kesmesi nedeniyle Şifa Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesindeki bebekler için sona yaklaşılıyor. Enerji, temiz su ve mama olmazsa bebekler hayatını kaybedecek. Filistin'deki bu insanlık dışı tabloya başta BM olmak üzere uluslararası kuruluşlar en yüksek sesle dur demelidir. Gazzeli bebeklerin ölmesine 'insanım' diyen hiç kimse sessiz kalmamalıdır."