29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Mursi yanlılarının camide ölüm bekleyişi

Mısır'da Mursi yanlısı 100 kişilik kadın ve çocuklarında olduğu grup, cam içerisinde rehin kaldı. Baltacılar olarak bilinen darbe destekçileri grubu öldürmekle tehdit ediyor.

16 Temmuz 2013 Salı 07:00 - Güncelleme:
Mursi yanlılarının camide ölüm bekleyişi
Başken Kahire'de bulunan Ramsey Meydanı'ndaki Fetih Camii imamı Şeyh Ayd El Hafiz, El Cezire'ye verdiği demeçte, cami içerisinde bine yakın aralarında çocuklar ve kadınları da bulunduğu Mursi destekçilerin, baltacılar tarafından ablukaya alındığını söyledi.

Hafiz, içeri gaz bombalarının atıldığını ve ellerinde silah ile bıçakların olduğu baltacıların 'Sizi keseceğiz' tehditlerinde de bulndukları ifade etti.
Grup, camiye fiili saldırıya da geçti. Kapıları ve camları tahrip edildi.

Cami imamı, El Ezher ve güvenlik güçlerinden yardım talebinde bulunduklarını ancak herhangi bir dönüş alamadıklarını da ekledi.



Öte yandan dün gece Ramsis'te Mursi yanlıları ile darbe yanlıları arasında yaşanan çatışma sonucu 4 kişinin öldüğü 300 kişinin de yaralandığı açıklandı. Göstericilere polisler tarafından plastik mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale edildi.

Dün iftarın ardından bir grup Cumhurbaşkanlığı Sarayı olarak kullanılan El-İttihadiyye'ye, bir grup ise Ramses Köprüsü'ne yürüdü. Köprüde polisle karşılaşan İhvan taraftarları polisin sert müdahalesine maruz kaldı. Olay Rabiatul Adeviye meydanında duyulunca binlerce İhvan taraftarı bölgeye geldi. Ancak baltacılar, bölgeye gelmek isteyen İhvan taraftarlarına saldırarak darbe sonrası taraflar arasındaki ilk çatışmayı gerçekleştirdi. Baltacılar, İhvan taraftarlarına balta, taş, sopa, şişe, havai fişek ve silahlarla saldırdı. Saldırı sonrasında İhvan taraftarı da Baltacılarla taşlarla karşılık verince ortalık adeta savaş alanına döndü.
(Kaynak: Haber7)