7 Mayıs 2024 Salı / 29 Sevval 1445

NATO ile Rusya karşı karşıya geldi

Batı askeri ittifakı NATO’nun Norveç açıklarında gerçekleştirdiği ve Soğuk Savaş döneminden bu yana en büyük tatbikat sayılan “Trident Juncture” adımına Rusya’nın kendi tatbikatıyla karşılık vermesi, iki büyük gücü Norveç Denizi’nde karşı karşıya getirdi.

5 Kasım 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
NATO ile Rusya karşı karşıya geldi
NATO’nun 25 Ekim-7 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirdiği askeri tatbikata Rusya, 1-3 Kasım tarihleri arasında aynı bölgede kendi tatbikatıyla karşılık vereceğini daha önce açıklamıştı. Böylece Rusya’daki askeri havalimanından havalanan iki TU-142 tipi bombardıman uçağı, NATO komutanlığının tedirgin anlar yaşamasına neden oldu.
 
AVCILAR HAVALANDI
 
Denizaltı savar olarak bilinen TU-142 uçakları NATO gemilerinin bulunduğu bölgeye gelerek ABD 6. Filosu’nun sancak gemisi USS Mount Whitney üzerinde alçak uçuşlar yapmaya başladı. Rusya’nın davranışını taciz sayan NATO, İngiltere’den iki avcı uçağı havalandırarak Rus uçaklarını bölgeden uzaklaştırma manevraları gerçekleştirdi. Rusya ayrıca NATO tatbikat bölgesine elindeki en gelişkin savaş gemisi “Büyük Petro” füze kruvazörünü de gönderdi. 
 
(Hürriyet)