29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Ölümcül hastalığı olan çocuk o kahramanı istedi

Lösemili çocuğun hayali için bütün şehir Batman oldu.

17 Kasım 2013 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Ölümcül hastalığı olan çocuk o kahramanı istedi
ABD’NİN San Francisco kenti, 5 yaşında lösemiyle boğuşan Miles Scott için bir günlüğüne Batman’in yaşadığı şehir Gotham’a dönüştürüldü. Amerikalı 'The Make-A-Wish Foundation/Bir Dilek Tut Vakfı'nın girişimiyle düzenlenen etkinlikte üç yıldır lösemi hastalığıyla boğuşan Miles Scott isimli çocuğun hayalleri gerçekleşti.

Binlerce kişinin kentin sokaklarında eşlik ettiği Scott, Batkid kostümüyle beraber Batman’i temsil eden bir oyuncuyla temsili bir göreve çıktı.

San Francisco kentinde yaşayan yaklaşık 7 bin gönüllü ile birlikte, polis ve itfaiye’nin destek verdiği etkinlikte, küçük Batman, yani yarasa adam suçluların peşine düştü ve onları yakalayarak adalete teslim etti. Batmobile ile San Francisco sokaklarında gezen Scott’a maskotlar eşlik etti. Binlerce kişinin sevgi gösterisinde bulunduğu Scott, daha sonra San Francisco’nun anahtarını alarak ‘çocuk vali’ ilan edildi. Başkan Barack Obama’da Vine üzerinden yolladığı mesajda, “Daha gidecek yolun var Miles. Gotham’ı kurtarmalısın” dedi. 18 aylıkken lösemi hastalığına yakalanan küçük çocuğun tedavisinin olumlu yanıt vermesi üzerine, uygulanmakta olan kemoterapiye yaz aylarında son verilmişti.