29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Pentagon Suriye’de Rus askerlerini vurdu

14 Şubat 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Pentagon Suriye’de Rus askerlerini vurdu

SAHADA DENGELERİ DEĞİŞTİRECEK İDDİA

Suriye’nin Deyr ez-Zor bölgesindeki enerji kaynaklarını ele geçirmek adına terör örgütü PYD’yi hedef alan rejim güçlerine ABD tarafından verilen karşılık sırasında Rus askerlerinin hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Bloomberg’in haberine göre, Deyr ez-Zor’da geçen hafta Pentagon’un bombaladığı Esad’a bağlı birliklerin içerisinde Moskova’dan bölgeye gelen paralı askerler de bulunuyordu. Bloomberg’e bilgi veren ABD’li kaynaklar, koalisyona bağlı Amerikan savaş uçaklarının 3 saatlik bombardımanında 4 Rus askerin öldüğünü söyledi.  Kaynaklar, saldırı sonrası ABD’li Komutan Thomas F. Veale’nin yaptığı “Moskova ile olayın öncesinde ve sonrasında iletişim halindeydik” açıklamasının gerçeği yansıtmadığını belirtti. 

Öte yandan ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon, Suriye’nin Deyrizor kentinin güneyinde yer alan Tebiye köyü yakınlarında koalisyon askerlerinin de bulunduğu alana ateş açan bir Rus yapımı T-72 tankını vurdu. Birleşik Görev Gücü Doğal Kararlılık Operasyonu sözcüsü Albay Ryan Dillon, tankın koordinasyonlu bir şekilde SDG (PYD/PKK paravanı) ve koalisyon güçlerinin bulunduğu konumlara dolaylı atış yaptığını ve koalisyon mevzilerinin tankın menzilinde olduğunu söyledi.

 

Putin’in paralı Wagner Kuvvetleri 

Deyr ez-Zor’da hayatını kaybeden Rus vatandaşlarının emekli Albay Dmitriy Utkin tarafından kurulan özel bir güvenlik şirketi olan Wagner’in paralı askerleri olduğu belirtiliyor. Kanunlara göre paralı askerliğin yasak olduğu Rusya’da, hükümet, Wagner güçlerinin varlığını resmi olarak kabul etmiyor.