26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Kremlin doğruladı! Rus diplomatlar Ukrayna'dan ayrılıyor

Rus haber ajansı RIA Novosti, bazı kaynaklara dayandırdığı haberinde, Rus diplomatik misyonu çalışanlarının Ukrayna'dan ayrıldığını iddia etmişti. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, söz konusu tahliyeyi doğruladı.

star.com.tr12 Şubat 2022 Cumartesi 10:28 - Güncelleme:
Kremlin doğruladı! Rus diplomatlar Ukrayna'dan ayrılıyor

RIA Novosti, yerel kaynaklara dayandırdığı haberinde, Rusya'nın Ukrayna'daki büyükelçiliğinde ve konsolosluğunda çalışan diplomatları, ülkesine çağırdığını ileri sürdü.

Ajansa konuşan bir yetkili tahliye kararına ilişkin, "Moskova'nın da batılı ülkelerle aynı yoldan gitmeye karar verdiğini gösteriyor." dedi.

Bir kaynak, RIA Novosti'ye verdiği demeçte, "Personeldeki azalma, Rusya'nın konsolosluklarından ve büyükelçilikten randevu alırken ortaya çıkan zorluklarla da kanıtlanıyor." ifadelerini kullandı.

Söz konusu tahliye iddiaları, gerilimin had safhada olduğu krizle ilgili, 'Rusya'nın savaş öncesi hazırlığı' olarak yorumlandı.

İddialar üzerine açıklama yapan Rus yetkililer, Ukrayna'yı işgal etme planları olmadığını tekrarlarken iddiaları ise yalanlamadı.

"DİPLOMATİK PERSONEL SAYIMIZI 'OPTİMİZE' ETTİK"

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, Rusya'nın Kiev veya üçüncü tarafların "provokasyonlarından" korktuğu için Ukrayna'daki diplomatik personel sayısını "optimize etmeye" karar verdiğini açıkladı.

Ukrayna'daki büyükelçilik ve konsoloslukların temel işlevlerini yerine getirmeye devam ettiğini ifade eden Zakharova, bunun personel sayısında bir azalma anlamına gelip gelmediğini söylemedi.

  • rusya
  • ukrayna krizi
  • tahliye kararı