7 Mayıs 2024 Salı / 29 Sevval 1445

Sarı yeleklilere karşı şiddetini artıran Fransız polisi, keskin nişancıları devreye soktu

Fransız polisi, akaryakıta ek vergiler getirilmesini protesto eden 'sarı yelekliler'e karşı şiddetin dozunu artırarak çatılara keskin nişancılar yerleştirmeye başladı.

star.com.tr2 Aralık 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:

Fransa genelinde "sarı yelekliler" adı altında örgütlenerek hükümetin akaryakıta ek vergi koymasını protesto eden göstericilere karşı şiddetini artıran Fransız polisi, çatılara keskin nişancılar yerleştirmeye başladı.

 

Dışişleri Bakanlığından seyahat uyarısı

Dışişleri Bakanlığınca, Fransa'ya seyahat edecek olan Türk vatandaşlarından başkent Paris başta olmak üzere şehirlerin gösteri alanlarından uzak durmaları, otoyol ve şehirlerarası yollarda tedbirli davranmaları istendi.

 

 

Protestolar

Fransa genelinde "sarı yelekliler" adı altında örgütlenen eylemciler, 17 Kasım'dan bu yana hükümetin akaryakıta ek vergi koymasını protesto etmek için sokaklara dökülüyor. Protestolar, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve hükümete karşı daha geniş çaplı taleplerle isyana dönüştü.

Göstericiler, Paris'in caddelerinde çok sayıda araç ve çöp bidonunu ateşe vermiş, polislere taş ve şişe fırlatmıştı. Paris sokaklarında sık aralıklarla ses bombaları duyulmuştu.

Polisle eylemciler arasında Champs-Elysees Caddesi'nin çevresinde zaman zaman çatışma çıkmıştı. Eylemciler, gösteride "Macron istifa" sloganları atmış ve birçok binanın üzerinde Macron karşıtı yazılar yazmıştı.

17 Kasım'dan bu yana düzenlenen gösterilerde çıkan olaylarda 2 kişi hayatını kaybetmiş, 158'i güvenlik görevlisi 890 kişi yaralanmış, bin 81 kişi gözaltına alınmış ve 9 eylemci dörder ay hapis cezasına çarptırılmıştı.