5 Mayıs 2024 Pazar / 27 Sevval 1445

Suriye'de harp okulu mezuniyet törenine SİHA saldırısı! Onlarca ölü...

Suriye'nin Humus kentinde askeri akademi öğrencilerinin mezuniyet törenini hedef alan dron saldırısında ölen ve yaralananlar olduğu belirtildi.

IHA5 Ekim 2023 Perşembe 18:56 - Güncelleme:
Suriye'de harp okulu mezuniyet törenine SİHA saldırısı! Onlarca ölü...

Beşşar Esed yönetiminin haber ajansı SANA'ya göre, Savunma Bakanlığına dayandırılan haberde, patlayıcı mühimmat yüklü dron ile düzenlenen "terör saldırısında" onlarca kişinin öldüğü ve yaralandığı bildirildi.

Açıklamada, "Saldırıda, çok sayıda sivil ve askeri personel öldü. Ayrıca onlarca davetli aile ve çok sayıda katılımcı öğrenci de yaralandı." ifadesi kullanıldı.

Sağlık Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre, saldırıda ilk belirlemelere göre 80 kişi öldü, yaklaşık 240 kişi yaralandı.

BM: SURİYE'DE ASKERİ AKADEMİYE SALDIRI İLE SURİYE ORDUSUNUN MİSİLLEME SALDIRILARI ENDİŞE VERİCİ

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in, hem Suriye'deki askeri akademi öğrencilerinin mezuniyet törenini hedef alan saldırı hem de Suriye ordusunun misilleme saldırılarından derin endişe duyduğu bildirildi.

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında, konuya ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Dujarric, Guterres'in, Suriye'nin Humus kentinde askeri akademi öğrencilerinin mezuniyet törenini hedef alan ve can kaybına yol açan saldırıdan derin endişe duyduğunu aktardı.

"Genel Sekreter, aynı zamanda Suriye ordusunun Suriye'nin kuzeybatısının farklı yerlerinde düzenlediği misilleme saldırılarından da derin endişe duyuyor." diyen Dujarric, ülke genelinde ateşkesin siyasi çözüm için gerekli olduğunu kaydetti.

Dujarric, Guterres'in Suriye'de her türlü şiddeti kınadığını ve taraflara uluslararası hukuk uyarınca yükümlülüklerini yerine getirme çağrısı yaptığını dile getirdi.