18 Mayıs 2024 Cumartesi / 11 Zilkade 1445

Münbiç'te terör örgütü PKK/PYD'lileri taşıyan araca bombalı saldırı düzenlendi

Suriye'nin Münbiç kentinde terör örgütü PKK/ PYD'li teröristleri taşıyan araca yerleştirilen bomba patladı.

star.com.tr2 Şubat 2019 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Münbiç'te terör örgütü PKK/PYD'lileri taşıyan araca bombalı saldırı düzenlendi

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre Münbiç'te terör örgütü PKK/ PYD'li teröristleri taşıyan araca yerleştirilen bomba patladı.

Ölü ya da yaralı terörist olup olmadığı bilinmiyor.

TERÖR ÖRGÜTÜ LİDERİNE SUİKAST

ABD destekli terör örgütü PKK/YPG komutanı Rakka’nın merkezinde, terörist liderlerine yönelik bir dizi operasyonun bir parçası olarak bombalı saldırıda öldürüldü.
 
Yerel kaynaklara göre, Cuma günü terör örgütü PKK/YPG teröritleri sözde askeri komutanı dükkanın önünde el bombası ile öldürüldü.
 
VOA'nın haberine göre Ayrı bir olayda, PKK/YPG teröristleri, Rakka ve Haseke’nin doğu banliyösünde Has Aalij köyünü bastıktan sonra, Madan kentinden yerinden edilmiş üç kişiyi tutukladı, teröristler ayrıca El Houl kampına baskın düzenledi ve 5 kadını tutukladı.
 
Bölge, milislerin uygulamalarına karşı, geniş çaplı protestolara tanık oldu ve terör örgütü YPG gösterilere katılanları tehdit eden bir açıklama yaptı.

 

TERÖR ÖRGÜTÜ PKK/YPG'NİN HALKA VE ÖSO'YA TACİZLERİ

11 Ocak'ta Terör örgütü YPG/PKK'nın, Suriye'nin kuzeyindeki ÖSO hedeflerini taciz etmesi üzerine çatışma yaşanmış Örgütün, uzun namlulu silahlarla yaptığı atışlar nedeniyle 3 ÖSO mensubu ölmüş 5'i yaralanmıştı.

29 Ocak'ta Terör örgütü YPG/PKK'nın, Afrin’in güneyinde Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) kontrolündeki Kimar köyüne düzenlediği ısı güdümlü füze saldırısında bir kişi hayatını kaybetmişti.

Halep ilinin kuzeyinde Tel Rıfat bölgesini işgal eden teröristler, Afrin’in güneyindeki Kimar köyündeki ÖSO mevzisine ısı güdümlü füzeyle saldırmıştı.

Terör örgütü YPG/PKK, daha öncede Tel Rıfat ve çevresinden, ABD yapımı TOW füzeleriyle muhaliflere saldırmış ve 2 ÖSO mensubunu öldürmüştü.