28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

Kral Fahd'ın oğlundan BAE emirine sert tepki: Yüzünüz şeytana benziyor

Suudi Arabistan eski İçişleri Bakanı Muhammed bin Nayef'in ani bir kararla görevden alınıp saraya kapatılmasının ardından ülkedeki taht kavgaları devam ediyor.

star.com.tr/ Yaser Emre26 Temmuz 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Kral Fahd'ın oğlundan BAE emirine sert tepki: Yüzünüz şeytana benziyor
Süpriz bir şekilde kardeşi Muhammed bin Nayef'i görevden alan Kral Selman, İçişleri Bakanlığına 32 yaşındaki genç oğlu Muhammed bin Selman'ı getirdi.
 
Göreve geldiği ilk günden beri krallık içerisinde tartışmalara yol açan Muhammed bin Selman'a bir itiraz da eski Suud Kralı Fahd'ın oğlu Abdulaziz bin Fahd'dan geldi.
 
Twitter hesabı üzerinden Muhammed bin Selman'a seslenen Abdulaziz, "Sen beni biliyorsun. Ben ne seni ne de başkasını şuana kadar aldatmadım. Tüm dünya biraraya gelse sana birşey yapamaz. Allah'a dön ve tövbe et" tavsiyelerinde bulundu.
 

*

 

MUHAMMED BİN NAYEF'İN BAĞIMLI OLDUĞU İDDİASI

 

Suudi Arabistan Kralı Selman 20 Haziran'da yirmi yıldır güçlü bir figür olan Muhammed bin Nayef'i ani bir kararla görevden alarak 32 yaşındaki oğlu Muhammed bin Selman'ı göreve getirdi.

Raporlara göre Kral Selman, Muhammed bin Nayef'in uyuşturucu kullandığı iddiası nedeniyle görevi Muhammed bin Selman'a bırakması yönünde adım atması gerektiğini söyledi. Ancak Middle East Eye haber sitesine göre Nayef'in uyuşturucu kullandığı iddiası yalan. Bu iddiaların ortaya çıkmasının nedeni Nayef'i görevden uzaklaştırarak Muhammed bin Selman'ın göreve gelmesinin önünü açmak. MEE'ye göre bu iddiaların kaynağı ise Kraliyet Mahkemesi Genel Sekreteri Saud el Kahtani.

Aynı zamanda üst düzey bir Suudi yetkili Reuters'a yaptığı açıklamada Nayef'in uyuşturucu kullandığı iddiasının "asılsız" olduğunu ifade etti. Muhammed bin Nayef şuan ev hapsinde tutularak hiçkimseyle görüşmesine izin verilmiyor.

 

BİN FAHD'DAN BAE'YE ÖFKE

Pazartesi günü BAE sosyal medya kullanıcısı Yusuf Khalifa BAE lideri Muhammed bin Zayed ve Kral Selman'ın fotoğrafını paylaşarak, "Eğer Suudi Arabistan'a gitmek istiyorsan önce BAE'ye gelmen gerek" ifadelerine yer verdi. Söz konusu paylaşım iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin güçlendirilmesinin bir yansıması olarak görülürken Kral Fahd'ın oğlu Abdulaziz sert bir yanıt vererek BAE emirini şeytanla kıyasladı.

Abdulaziz bin Fahd verdiği yanıtta, "Fotoğraflarınızı Kral Selman'ın yanına koymayın. Selman Abulaziz el Faysal'ın oğludur. Siz onunla kıyaslanamazsınız. Sizin yüzünüz siyah ve şeytan yüzüdür. Cehhennemde çürüyeceksiniz" dedi.

Paylaşımlarına devam eden Abdulaziz bin Fahd, "Sen kibirli küstah bir adamsın. Müslümanları yanılttınız ancak asıl yanılmış olanlar sizsiniz. Babanız mezardan kalksa size kızgın olurdu" ifadelerine yer verdi.

*