29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Paulo Coelho 'The Interview' filmini istedi

Brezilyalı yazar Paulo Coelho Sony Pictures’e başvurarak Kuzey Kore Devlet Başkanının öldürülmesinin konu The Interview isimli filminin telif haklarını satın almayı önerdi. Yazar filmin telif hakları için 100 bin dolar önerdi.

stargazete.com21 Aralık 2014 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Paulo Coelho 'The Interview' filmini istedi
Sony Pictures Stüdyolarının kabul etmesi durumunda yazar filmi sitesinde yayımlayacak. Yazar konuyla ilgili olarak Twitter’de şunları yazdı: “Sony Pictures’e teklifim Cuma günü 12.00’a kadar geçerlidir. Bütçenizi 0,01 oranında tazmin edeceksiniz, ben ise terör tehditlerine ‘hayır’ diyebileceğim”.
 
Paulo Coelho yaptığı açıklamada Sony Pictures’in filmi yayınlama kararını iptal etmesi konusunda şunları söyledi: “Sony Pirctures’in korktuğunu düşünüyorum.
 
Barack Obama’nın konuyla ilgili olarak ‘İnsanların sinemaya gitmesine değer’ sözlerini değerlendiren yazar
“Çok geç sayın başkan. Sony teröristlerin taleplerini kabul etti” dedi. Bunun yanında yazar şu soruları da sordu: “Sony’nin kararı sanat özgürlüğüne bir darbe midir? Ben Güney Kore filmlerinin hayranıyım ve pek çoğu da Kuzey Kore’ye yönelik çok serttirler. Tüm bu filmler bir sorun olmadan yayınlandılar. Sony’nin iddalarına inanabilir miyim?”.