3 Mayıs 2024 Cuma / 25 Sevval 1445

Yavru Vatan'ın yüksek kesimleri beyaza büründü

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) dün gece Alevkayası, Görneç'in yüksek tepeleri, Balalan ve Beşparmaklar Dağları'nın geneline mevsimin ilk karı yağdı.

DHA17 Şubat 2021 Çarşamba 12:52 - Güncelleme:
Yavru Vatan'ın yüksek kesimleri beyaza büründü

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) genelinde etkili olan soğuk ve yağışlı hava nedeniyle dün gece yüksek tepelere mevsimin ilk karı yağdı. Alevkayası, Görneç'in yüksek tepeleri, Balalan ve Beşparmaklar Dağları'nın geneline kar yağarken, koronavirüs nedeniyle tam kapanma uygulanan ülkede kar yağışının keyfini çıkarmak isteyen vatandaşlar sosyal medyadan izlemekle yetindi.

SICAKLIK 12 DERECE BİRDEN DÜŞTÜ

KKTC Meteoroloji Dairesi tarafından yapılan açıklamada sıcaklığın,12 derece birden düştüğünü ifade etti. KKTC'de Meteoroloji Dairesi'nden yapılan açıklamada "Bölgemiz alçak basınç sistemi ile soğuk ve nemli hava kütlesinin etkisi altında kalacaktır. Hava parçalı çok bulutlu yer yer sağanak yağmurlu, dağlık kesimler karla karışık yağmur ve kar yağışlı olacaktır. Mevsim normallerinin 2 ve 3 derece altında seyretmesi beklenmektedir. Kuzey ve batı yönlerden kuvvetli yer yer fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir" ifadelerine yer verildi.