29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

2017’nin ihracat yıldızı Sun Tekstil

Ege İhracatçı Birlikleri, 2017 yılında Ege Bölgesi’nde gerçekleşen ihracatın, büyük payını oluşturan ve ‘İhracatın Yıldızları’ olarak belirlediği 56 firmayı ödüllendirdi.

14 Ocak 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
2017’nin ihracat yıldızı Sun Tekstil

Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekci’nin katılımıyla gerçekleşen ödül töreninde, Sun Tekstil 2017 yılında gerçekleştirdiği ihracatla Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği üyeleri arasında İhracatın Yıldızı 2. Lik ödülüne layık görüldü. Swissotel Grand Efes’te yapılan ödül töreninde Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekçi, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Sayın Mehmet Büyükekşi ve Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sayın Sabri ÜNLÜTÜRK tarafında takdim edilen ödülü Sun Tekstil adına Sun Tekstil Genel Müdürü Sayın Melis Vekiloğlu aldı.

YÜZDE 100 YERLİ SERMAYE

1987 yılında kurulan Sun Tekstil, bugün İzmir ve Manisa tesisleri başta olmak üzere, Arnavutluk, Sırbistan ve Sri Lanka’da bulunan üretim organizasyonlarıyla Avrupa’nın liderleri arasında kendini tekstil pazarında konumlandırmıştır.30 yıldır sektörde örnek uygulamalarla farklılık yaratan Sun Tekstil, gelişmiş tasarım ve ürün geliştirme gücü, organize parekendecilerle stratejik ortaklıkları, gelişmiş tedarik yönetim sistemi, esnek ve çok hızlı olarak müşterilere hizmet sağlama yeteneği ve İspanya ve İngiltere’de ki tasarım ofisleriyle ulusal ve uluslararası alanda faaliyetlerini sürdürüyor. 

Sun Tekstil, Türkiye tekstil sektöründe yarattığı katma değer ile 2016 Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşları arasında 314. sırada yer alıyor. Sun Tekstil İzmir markası olmasının yanında, yüzde 100 ulusal sermayeli olan Sun Grup şirketleri arasında yer almaktadır. Sun Grup çatısı altında Sun Tekstil dışında, Jimmy Key, Ekoten Tekstil, Ames, TDU ve Rem Tekstil bulunuyor.