26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

3 yıl sözü verdi

Cumhur İttifakının AK Partili Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan, “Trafiğin en önemli sorun olduğunun farkındayım” diyerek taksicilere “3 yıla kalmadan bu sorunu kalıcı olarak çözeriz” sözünü verdi. 

30 Mart 2019 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
3 yıl sözü verdi

‘Böyle Buca Dostlar Başına’ sloganı ve 50+9 proje ile yola çıkan AK Parti Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan, ilçedeki taksi duraklarını ziyaret ederek, taksicilerle görüştü. Taksi şoförlerinin Buca trafiğini ‘tam bir eziyet’ olarak tanımlaması üzerine Arslan, bu konuda iddialı bir tarih verdi. Buca’nın tüm sorunlarının farkında olduğunu, bunların en önemlisinin de trafik olduğunu ifade eden Arslan, “Buca’da hayatı kolaylaştırmaya, yaşam konforunu artırmaya geliyoruz. Bunun için yaklaşık 10 yıldır zaten çalışıyorum. Buca halkına söz verdiğim 50 projemin 26’sını Buca Belediye Meclis Üyesi olduğum dönemde hazırlamıştım. Trafik konusu da 10 yıldır üzerinde kafa yorduğum sorunlardan biridir. Bu soruna karşı çok iyi projeler hazırladım. Çünkü hepimizin zamanı çok değerlidir. Bucalı’nın trafikte kaybolan zamanını hiçbir şeyle telafi edemeyiz. O yüzden Buca Cezaevi’ni kaldırmayı bu kadar önemsiyorum. Cezaevini buradan kaldırdığımızda Menderes Caddesi’ne alternatif iki ana arter daha kazanmış ve sürücüleri ara sokaklardan çıkış bulma eziyetinden kurtarmış olacağız” diye konuştu. 

26 KAVŞAĞA GEOMETRİK DÜZENLEME 

Buca’nın trafik sorununu kökten çözmeye kararlı olduğunu da anlatan Arslan, “Elbette yapacaklarımız iki yeni ana arterle sınırlı değil. Trafiğe sebep olan sorunların tespiti için çalışan uluslararası firmalar var. Bu firmalar kavşaklara kamera yerleştirerek bir ay içerisinde sorunu sayısal verilerle size sunup çözüm bulmanıza yardımcı oluyor. Biz de bu şekilde çalışarak öncelikle 26 kavşağımızı yeniden ele alacağız ve bu kavşakları geometrik olarak düzenleyerek, Buca’nın tümünde trafik sorununu halkımızın gündeminden kaldıracağız” dedi. 

KONAK TÜNELLERİNE KESİNTİSİZ ULAŞIM 

Arslan, “Biz cezaevini kaldırdığımızda, arkasındaki Adnan Kahveci Bulvarı ve Erdem Caddesi üzerindeki yol açılacak ve bu iki yolu birbirine bağladığımızda; Menderes Caddesi’ne paralel bir caddemiz daha olacak ve Konak Tünellerine kadar kesintisiz devam edecek. Gerekli gördüğümüz bölgelerde; örneğin Şirinyer Migros’un olduğu bölgede ve Üçkuyular Meydan’da birer battı-çıktı yapacağız. Buca’nın yollarındaki o çukurları da 6 ay gibi kısa bir sürede kapatacağız. İlk bir buçuk yılda hedefim Buca’da trafiği rahatlatmak sonraki bir buçuk yılda da uzun süreli olarak Buca’nın trafik sorununu kökten çözmektir” ifadelerini kullandı. 

İSTİKLAL CADDESİ MODELİ TRAMVAY 

Arslan, eski tren yolunu da atıl vaziyetten kurtararak İstanbul İstiklal Caddesi’ndeki gibi nostaljik bir tramvay hattına dönüştüreceklerini söyledi. Arslan, bu hattın 2 buçuk 5 kilometrelik bir ulaşım sağlayacağını ve bunun yanında tramvay hattı boyunca yeni bir cadde meydana getirerek üçüncü bir caddeyi ilçeye kazandıracaklarını anlattı.   

BUCA’YA BİR DEĞİL İKİ METRO 

Kendi projeleri dışında Buca’da ulaşımın AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’nin projeleriyle daha kolay hale geleceğini söyleyen Arslan, “ “Nihat Bey’in iki tane metro projesi var. Birisi Buca’dan Yeni Garaj’a gidiyor, diğeri de Buca’dan merkez metro hattına bağlanıyor. Bizim getireceğimiz tramvayla da Buca’daki 2 mahalleyi bu metro hattına rahat ulaştırmış olacağız” dedi.