28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

30 bin TL maaşlı ‘profesyonel turist’in mesaisi bitti

Muğla’nın Ortaca ilçesinde başlatılan “Türkiye’nin En İyi İşi Projesi” kapsamında 30 bin lira  ücretle bölgeyi tanıtmak için çalışmalar yürüten “profesyonel turist” Efe Talay,  yoğun mesai harcadı.

2 Eylül 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
30 bin TL maaşlı ‘profesyonel turist’in mesaisi bitti

Tatil deneyimlerini ve gezdiği turistik yerlerin fotoğraflarını Instagram, Facebook, YouTube gibi sosyal medya hesaplarından paylaşmaya başlayan  Efe Tanay, 1 aylık süreçte yaşadıklarını anlattı. Tanay, 1-31 Ağustos tarihlerinde turizm destinasyonunu gezerek  tanıtımını yapmak için 27 ülkeden 8 bin 235 başvuru arasından seçilmesinin  mutluluk verici olduğunu söyledi. Ortaca, Dalyan ve Sarıgerme’yi tanıtım için gezdiğini belirten Tanay, “Ağustos ayının ilk gününden itibaren Dalyan’da gitmediğim koy, plaj, antik kent, nehir ve göl kalmadı. Seyir tepelerine varıncaya kadar gezdim. Esnafından  sanatına, yemeğinden kültürüne bölgenin tüm güzelliklerini tanıtıyorum” dedi.      

Olumlu tepkilerle dönüş oluyor 

Sosyal medya üzerinden çok olumlu mesajlar aldığını aktaran Tanay, “Birçok insan sosyal medya üzerinden bizim gösterdiğimiz yerlere gidip, bizim yemek yediğimiz yerlerde yemek yedi. Bizim gezdiğimiz antik kentleri merak edip geldi. Seyir tepeleri ve koyları gezdi. Biz bu alanların ne kadar güzel olduğunu göstermeye çalışıyoruz. Takipçilerimizle bunu İngilizce ve Türkçe olarak paylaşıyoruz. Bu anlamda insanlardan çok güzel dönüşler  alıyoruz” dedi. Tüm masrafları Ortaca Belediyesi, esnaf ve sivil toplum kuruluşlarınca karşılanan ve sigortası da yapılan “profesyonel turist”, tatilin sonunda 30 bin lira maaş aldı.