13 Aralık 2024 Cuma / 12 CemaziyelAhir 1446

Abur Cubur Yerine Doğal Gıda Tüketin

Türkiye Kalite Derneği (Kalder) İzmir Şubesi ve Konak Belediyesi'nin düzenlediği 'Çocuk ve Beslenme' sempozyumu Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşti.

İZMİR/STAR29 Eylül 2013 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Abur Cubur Yerine Doğal Gıda Tüketin
Anne babaların olduğu kadar çocukların da ilgi gösterdiği sempozyuma okullardan geniş katılım yaşandı. Obezite ve sağlıksız beslenme kaynaklı sağlık sorunlarında yaşanan artışa dikkat çeken sempozyumun oturum başkanlığını Dr. Ferda Ayhan Yalçın üstlenirken, Diyetisyen Pınar Dellal, Uzm.Yrd.DoçDr. Feyza Umay Koç ve Dr. Yurdagül Arıkan konuşmacı olarak katıldı.

Güvenli Gıda Günleri kapsamında düzenlenen sempozyumda Diyetisyen Pınar Dellal doğru bilinen yanlışlara dikkat çekerek, "Hazır dondurmaları sağlıklı sanıyoruz ancak içeriklerinde süt, yumurta, meyve parçaları gibi doğal gıdalar barındırmıyorlar. Aksine süt tozu, glikoz şurubu ve sentetik malzemelerle üretiliyorlar. Gıda ürünleri alırken etiketi kontrol etmeliyiz" dedi. Dellal ayrıca, kola, cips gibi atıştırmalık yiyecek ve içeceklerin yerine meyve, yoğurt, ayran gibi doğal ürünleri tavsiye etti.

Halkın sağlığıyla ilgilenmenin yerel yönetimlerin temel görevlerinden olması gerektiğini belirten Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, "Sağlıklı bireyler sağlıklı toplumları oluşturur. Beslenme kuşkusuz sağlığımız için en önemli unsurlardan. Yapay gıdalar, aşırı yeme, hareketsizlik gibi obeziteye ve daha birçok hastalığa yol açacak alışkanlıklar insanın kendisine bilerek kötülük yapması, ölüme yaklaştırması demek. Bu sebeple önce çocuklarımız ve gençlerimizi doğru ve sağlıklı beslenmeye yöneltmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.