29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Akademik açılışta demokrasi vurgusu

Yaşar Üniversitesi’nde akademik yıl töreninde, Mütevelli Heyeti Başkanı Yiğitbaşı ve Rektör Prof. Dr. Dinçer Türkiye’nin geçirdiği zor günlerden hayatın her alanında demokrasiyi yaşatmakla çıkılacağını , üniversitelere görev düştüğünü belirtti.

25 Eylül 2016 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Akademik açılışta demokrasi vurgusu

Yükseköğretimde 15 yılı geride bırakan Yaşar Üniversitesi, yeni akademik yıla merhaba dedi. Üniversitenin 2016-2017 akademik yılı açılış töreni Selçuk Yaşar Kampüsü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı akademik yıl açılış konuşmasında, 15 Temmuz 2016 gecesi, anayasal düzene, demokrasiye ve yüce milletimizin iradesine karşı düzenlenen darbe girişimini şiddetle ve nefretle kınadığını söyledi. Yiğitbaşı,  demokratik düzene yapılan hiçbir müdahalenin kabul edilemeyeceğini belirterek, “Ülkemizin bu sıkıntılı süreci hızla atlatması, güçlü bir demokrasi ile yoluna devam etmesi ve benzer girişimlerin bir daha asla yaşanmayacağını umuyorum. Sizlere, ülkemize ve milletimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum” diye konuştu. Yiğitbaşı, ülkenin kalkınmasındaki en önemli dinamiklerden birinin yükseköğretim kurumları olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: “Yükseköğretimin, bugün, belki de tarihte hiç olmadığı kadar önemli bir konuma geldiğini düşünüyorum.  Sanayi toplumundan, bilgi toplumuna geçiş ve küreselleşme süreçleriyle birlikte “bilgi ekonomisi” öne çıktı. Üniversitelere yönelik beklentiler daha fazla artmıştır. Dünya ekonomisi 21. Yüzyılın başından beri dijital bir dönüşüm geçiriyor” dedi.