29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Aşırı yağışın yarası sarılıyor

İlçelerde incelemelerde bulunan Balıkesir Belediye Başkanı Edip Uğur, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 300 personel ve iş makineleriyle temizleme ve hasar tespit çalışmalarının sürdürüldüğünü belirtti.

Muammer BAŞKAN/BALIKESİR4 Aralık 2016 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Aşırı yağışın yarası sarılıyor

Uğur, yaklaşık bin 700 noktada çalışmalarını tamamlayan ekiplerin halen suyu tahliye ettiğini aktararak şöyle konuştu: “Selin ardından hayat normale dönüyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin tüm ekipleri selde zarar gören ailelerin emrindedir. Felaketin yaşanmasına neden olan derelerin ıslahı konusunda da DSİ yetkilileriyle temasa geçeceğiz. Bir daha böyle bir felaketin yaşanmaması için ne gerekirse yapacağız.” Son günlerde metrekareye 282 kilogram yağış düştüğünü ifade eden Uğur, şunları söyledi:      

“Ayvalık’ta yıllık yağış 500-550 kilogram civarında, dolayısıyla 3 günde 282 kilogramlık bir yağış tabii ki baskınlara ve sel felaketine sebep oldu. Bizler de tüm ekiplerimizle beraber su baskını gören evlerimize, iş yerlerimize müdahale ettik. Suların boşaltılması, temizlenmesiyle ilgili yardımlarımız devam ediyor” dedi.