3 Mayıs 2024 Cuma / 25 Sevval 1445

Balıkçılardan ‘Vira Bismillah’

Av yasağının sona ermesiyle beraber Ege’deki balıkçılar binin üzerinde balıkçı teknesiyle “Bismillah Vira” diyerek denize açıldı.

4 Eylül 2016 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Balıkçılardan ‘Vira Bismillah’

Haftalardır yeni av sezonuna yoğun şekilde hazırlanan balıkçılar ağlarını Ege Denizi’ne atarak yeni sezonu açtı. Ancak balıkçılar sezonun ilk günü umduklarını bulamadı. Olumsuz hava koşullarından dolayı balık sürüleri toplanmayınca, balıkçı teknelerinin çoğu limana boş döndü.İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Türkiye genelinde 15 bin civarında balıkçı teknesinin dün gece denize çıkarak yeni av sezonunu açtığını belirterek, balıkçılara bereketli ve bol kazançlı bir sezon diledi. Geçen yıl olduğu gibi hamsi, palamut gibi balık türlerinin çok olmasını beklediklerini belirten Öztürk, “İnşallah iyi bir av sezonu yaşarız. Hem balıkçımızın hem tüketicinin yüzü güler” dedi.

KAÇAKLAR ÖNLENMELİ

Geçen av sezonu denizlerimizde 431 bin ton balık avlandığını dile getiren Öztürk, denizlerde avlanan balık miktarının vahşi ve kaçak avcılık nedeniyle azaldığını söyledi. Öztürk, “Denizlerimizde balıkçılık açısından çölleşme tehlikesiyle karşı karşıya. Balık miktarının ve türlerinin azalmaması için kaçak avcılığın önlenmesi gerekiyor.

SAĞLIĞIN ADRESİ BALIK

Balık miktarını artırmanın yanı sıra tüketimi de yükseltmek zorundayız. Üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye’de ne yazık ki balık tüketim miktarı çok az. Halkımızın, özellikle de çocuklarımızın sağlıklı beslenmesinin yolu daha fazla balık tüketmekten geçiyor” şeklinde konuştu.