29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Balıkesir yüzde 26 kazandırdı

Balıkesir, 2018 yılında yatırımcıya en çok kazandıran büyükşehir oldu. Konut metrekare fiyatlarının 2 bin 500 ila 5 bin TL arasında değiştiği kent, metropolleri geride bıraktı.

26 Ağustos 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Balıkesir yüzde 26 kazandırdı

Özel bir araştırma şirketinin yayımladığı Emlak Raporu’na göre 2018 yılında büyükşehir statüsündeki iller bazında yatırımcıya en çok kazandıran il Balıkesir oldu. Rapora göre 2018’de büyükşehir olan 30 kentten 21’inde konut fiyatları yüzde 10’un üzerinde arttı. Zirvede ise yüzde 26’ya ulaşan getiri oranıyla Balıkesir yer aldı. Balıkesir bu rakamla İstanbul, Ankara, İzmir gibi mega şehirleri geride bıraktı. İzmir ise yatırımcılarına yüzde 15 ila 19 arasında değişen oranlarda getiri sağladı. 

CAZİBE MERKEZİ OLDU 

Metropol kentlere yakınlığı, cazibe merkezi oluşu ve yeni yatırımlar Balıkesir’deki emlak fiyatlarının artışında önemli bir etken oldu. Kente geçmişte tayin yoluyla gelenler bile kendi şehrine dönmek yerine güzelliği ve cazibesi nedeniyle Balıkesir’de yaşamayı tercih ediyor. Balıkesir’de yeni yapılan AVM’ler ve diğer alanlar da kenti cazibe merkezi haline getirdi. Aynı zamanda önemli bir sahil kesimine sahip olması da Balıkesir’in yerleşim için tercih edilmesindeki diğer bir etken. Bu sebepler de konut fiyatlarının artmasına yol açtı. Kent aynı zamanda da yatırımcıya kazandırdı. 

Balıkesir’de konut metrekare fiyatları 2 bin 500 ila 5 bin TL arasında değişiyor. En değerli ilçe ise Altıeylül. İlçenin Bahçelievler, Plevne ve Gaziosmanpaşa mahalleleri metrekare fiyatları bakımından en yüksek yerler olarak gösteriliyor.  

EV SATIN ALIYORLAR   

Turizm ve kültürel alanlardaki faaliyetler, denizlerin mavi bayraklı olması ve Edremit Körfez Havalimanı’nın yurtdışı uçuş trafiğine açılması özellikle gurbetçilerin ve turist kafilelerinin direkt uçuşlarla o bölgeye gelmeleri de Balıkesir’in değerine değer kattı. Kente gelenler Kazdağları’nı, Ayvalık’ı, Altınoluk’u, Edremit’teki bütün kültürel alanları gezdikleri için aynı zamanda bir oksijen deposu olan Balıkesir’i beğenip ev almak istiyor.