28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

Buca'da Sürekli Ceza Kesilen 55 İşletme Acil Çözüm Bekliyor

Buca gölet bölgesinde 55’i aşkın işletme sayısı ile büyük sektör haline gelen kır düğün mekanları, Cafe& Restaurant ve kahvaltılık hizmeti veren firma sahipleri sorunlarına çözüm arıyor. Ruhsat sorunları nedeniyle Buca belediyesi tarafından sürekli ceza kesilen işletmeler bu soruna acil çözüm bekliyor.

STAR/İZMİR9 Mayıs 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Buca'da Sürekli Ceza Kesilen 55 İşletme Acil Çözüm Bekliyor

Buca’da hizmet veren çok sayıda Cafe&Restaurant ruhsat ve altyapı sorunları nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyor. Binlerce kişiye istihdam sağlayan işletmelere Buca belediyesi  baraj havzasında bulunduğu iddiasıyla ruhsat vermediği işletmelerden hem vergi alıyor, hemde sürekli ceza kesiyor.

 

Buca’nın ekonomisine büyük katkı sağlayan ve binlerce kişiye istihdam sağlayan baraj havzasına 40 km uzaklıktaki işletmelerin ruhsat sorunun yaşamasının gerçekçi olmadığını savunan Buca Gölet Çamlaraltı Cafe Restuarant İşletmelerinin sahibi ve KESİAD Yönetim Kurulu Üyesi Tuncer Çağdavul, soruna acilen çözüm bulunması gerektiğini belirterek, belediye bizden hem vergi alıyor, hem bu mekanlara gelip nikah kıyıyor, hemde ruhsatsız diyerek cezalar kesiliyor. Bu çelişkinin artık düzeltilmesi gerekiyor” dedi.

 

Buca Gölet Çamlaraltı Cafe Restuarant İşletmelerinin sahibi ve KESİAD Yönetim Kurulu Üyesi Tuncer Çağdavul, konuyu daha önceki belediye başkanlarıyla da paylaştıklarını ancak çözüm üretilmediğini belirterek, şöyle devam etti:

 

“Baraj havzasında kalıyor denilerek bu bölgedeki işletmelere ruhsat verilmiyor. Burada ki işletmeler barj havzasına 40 km uzaklıkta bulunuyor. Eğer neden buysa Baraj’a 10 km’den daha az uzaklıkta bulunan Havaalanına neden izin veriliyor. Bu iddiaların doğru olmadığını düşünüyorum. Üstelik bölgemizde ki bazı işletmelere ruhsat verilmiş ama bazılarına verilmiyor. Burada haksız bir uygulama söz konusudur. Biz AVM yapmıyoruz. Yapılaşma yapmıyoruz.  Doğanın dokusunu ve yeşil alanları bozmuyoruz. Tam tersine biz doğayı ve yeşili koruyoruz. İnsanlarda buraya yeşil doğa için geliyor zaten. Bölgenin yeşil dokusunun gelişmesinde bizim önemli katkılarımız olmuştur. Bizim arzumuz buranın bir an evvel yasal statüye kavuşturulmasıdır.

Bugün bu bölgede bulunan 55’i aşkın işletme de 4-5 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. Aileler ile birlikte düşünüldüğünde 25 bin kişiye iş ve aş sağlıyoruz.

 

Belediye başkanları bu mekanlarda düğünlere katılıyor, nikah kıyıyor, bunlardan para, bizden de çöp vergisi alıyor. Belediye hem yasak ilan ediyor, hemde yasağı kendisi deliyor.  Birde ruhsatsız diye üstüne ceza kesiliyor. Bu adil bir durum değildir. Bir yandan altyapı sorunlarıyla uğraşırken diğer yandan da bize sürekli kesilen cezalar ile uğraşıyoruz. Bu sorunun acilen çözülmesi en başta Buca’nın geleceği için önemlidir. Biz bu konunu bir an evvel yasal bir statüye kavuşturulması çağrısında bulunuyoruz.“