29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Cephedeki gençlik vekilliği de hak eder

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde seçilme yaşının 18’e indirilmesi eleştirilerini yanıtlayan Delican, “Çocuklarımız canını ortaya koyacak kadar vatanseverdir. Dün küçük yaşta cepheye gidenlerin, bugün 18 yaşında milletin vekili olarak Mecliste yer almaya hakları vardır” dedi.

26 Mart 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Cephedeki gençlik vekilliği de hak eder

AK  Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde seçilme yaşının 18'e indirilmesini eleştirenlere tarihi bir örnekle karşılık verdi.  

Henüz 10 yaşlarındayken, İnönü Muharebeleri ve ardından Kurtuluş Savaşı'nda destan yazan Nezahat Onbaşı'nın öyküsünü hatırlatan Başkan Delican, "Bu ülkenin çocukları; gerektiğinde canını ortaya koyacak kadar vatanseverdir. O gün, o yaşlarda cepheye gitmişlerse, bugün de 18 yaşında milletin vekili olarak Mecliste yer almaya hakları var" dedi. 

Açıklamasında milli mücadele yıllarının kadın kahramanlarını sıralayarak, vatanın cefakar, yılmayan kadınların gücüyle bugüne geldiğini belirten Delican, cephaneyi battaniyeye sarıp, donarak şehit düşen Şerife Bacı'ların, Nene Hatun'ların yazdığı tarihe, hakaret ettirmeyeceklerini söyleyen Başkan Delican; dünyanın; dahili ve harici düşmanın, tarih boyu sönecek sandığı bağımsızlık ve demokrasi ateşinin, bu topraklarda hiçbir zaman son bulmadığını ve bulmayacağını vurguladı. 

KURULACAK SANDIKTAN YANITLARINI ALACAKLAR 

Bülent Delican; açıklamasını şöyle sürdürdü: "Hollanda krizi bizi bir kez daha bu değerlerimize yaklaştırdı. Demokrasinin sadece adının geçtiği bir korsan devletin ne denli ileri gidebileceğine şahit olduk. Hunharca ortaya koydukları davranış ve söylemler gösterdi ki; Hollanda, tarihini tekerrür etmekte. Korsanlıktan; Türk düşmanlığına uzanan olayları, soykırımlara karışan tarihlerini hortlatarak, aslında ne olduklarını ortaya koydular. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı'mız Fatma Betül Sayan İzmir'deydi. yaşadıklarını hemşerilerimizle paylaştı. Dirayetli duruşundan bir an ödün vermeyen Sayın Bakanımızın yaşadıkları, oradaki vatandaşlarımıza yapılanların karşılığı elbette verilecektir. 16 Nisan'da kurulacak sandıktan yanıtlarını alacaklar."  

GENÇLERİMİZE GÜVENİYORUZ 

 

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; hayır cephesinin yalan yanlış iddialarla sürekli gündemde tuttuğu 18 yaş meselesine de değindiği açıklamasında; " Diyorlar ki; 18 yaşında vekil olur mu? Olur. 10 yaşındaki Nezahat Onbaşı'ların yazdığı bir tarihi olanın, medeniyet yolunda  gençlerle birlikte yürümesi asıl olması gerekendir. Nezahat Onbaşı bunun en çarpıcı örneğidir. Türk ordusunun Yunanlara karşı ilk defa yenilgi aldığı cephelerden biri olan Gediz Cephesi’nde geri çekilmeye başlayan yorgun askerleri; "Ben babamın yanına ölmeye gidiyorum, siz nereye gidiyorsunuz?" diyerek geri döndüren; büyük zafere kadar da 70. Alayın Komutanı Hafız Halit'le omuz omuza pek çok cephede savaşan Nezahat Onbaşı, 18 yaşına geldiğinde vekil de olamaz mıydı? Alası olurdu hem de. Gerektiğinde de hepimiz gibi, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için gözünü kırpmadan mücadele edecek bir nesil. Hiç suyu bulandırmaya çalışmasınlar. Biz; gençliğimizin önünü açmak, başarılarını artırmak ve temsillerini sağlamak için Evet diyeceğiz" diye konuştu.