28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

Denizli, 700 araçlık otoparka kavuştu

Denizli Büyükşehir Belediyesi kente 700 araçlık yeni bir kapalı otopark kazandırdı. Açılışa katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, yaptığı yatırımlar için Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür etti.

27 Mayıs 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Denizli, 700 araçlık otoparka kavuştu

Denizli Büyükşehir Belediyesinin yapımını tamamladığı 15 Mayıs Katlı Otoparkı’nın açılışı yapıldı. Her gün başka bir mahallede düzenlenen iftar programı ile birlikte yapılan açılış törenine, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, eşi Ayşen Zeybekci, Denizli Valisi Hasan Karahan, Denizli milletvekilleri Cahit Özkan, Şahin Tin, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, eşi Berrin Zolan, ilçe belediye başkanları, davetliler ve binlerce vatandaş katıldı. 

700 ARAÇ KAPASİTELİ

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Başkan Zolan ve beraberindekiler mahalle sakinleri ile tek tek selamlaşarak, Ramazan ayını tebrik etti.

700 araç kapasiteli otoparkın terasında düzenlenen iftarın ardından, açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ‘’Şehrimizde 2004 yılında 134 bin olan araç sayısı, bugün 400 bine ulaştı. Ulaşımla ilgili köprülü kavşaklar, üst geçitler, yeni çevre yolları ve farklı planlamalar yaparak trafiği rahatlatmak için yatırımlar yapmaya devam ediyoruz. Şimdi Denizli’mizin şehir merkezindeki 10 noktasında vermiş olduğumuz otopark kararları ile ilgili dava süreçleri tamamlandı ve kamulaştırmalar devam ediyor. İşte 700 araçlık otoparkı yaptık, tamamladık. Toplam maliyeti 13 milyon 600 bin lira. Otoparkımız, Denizlimize hayırlı ve uğurlu olsun” ifadelerini kullandı. 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de, muhteşem olarak tabir ettiği otopark için Başkan Osman Zolan’a teşekkür etti. Zeybekci, “Devam diye söylediğimiz o sözün, vücut bulduğu nokta burasıdır. Denizli’mizdeki o devamlılıkta, kente kazandırılan eserler de ortadadır’’ diye konuştu.