29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Ege'nin Geleceği Sağlık Turizminde

EGEHASDER Başkanı Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, İzmir'in bir sanayi kenti olmak yerine hizmet sektöründe kendisini geliştirmesi gerektiğini, kentin geleceğinde sağlık turizminin önemli rol oynayacağını söyledi.

İZMİR/STAR2 Ekim 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Ege'nin Geleceği Sağlık Turizminde
Ege Özel Hastaneler Derneği (EGEHASDER) Başkanı Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, İzmir'in geleceğinde sağlık turizminin önemli rol oynayacağını, doğru planlamanın hedefe ulaşmada anahtar rol üstleneceğini söyledi. Bir plan ve proje üretilirken günü kurtarmak yerine, geleceğe dönük projeksiyonun ortaya konması gerektiğini savunan Kaşkaloğlu, "Projeler oluşturulurken, günümüzün ihtiyaçları doğru analiz edilmeli ve gelecekte yaşanabilecek gelişmeler de göz önünde bulundurulmalı" dedi.
 
İzmir ve Ege Bölgesi'nin geleceğinde sağlık turizminin önemli bir payı olacağını öngören EGEHASDER Başkanı Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, "Gerek coğrafi konumumuz, gerekse de doktor kalitemiz bu konuda belirleyici etkenler. Sağlık turizmi alanında birden çok parametrenin aynı anda sunulması gerekiyor. Başta sağlık altyapısı, modern binalar kurulmalı ve yabancı dil bilen eğitimli personel yetiştirilmeli. Daha sonraki aşamada sağlık turizmi konseptine uygun bir kent planlaması yapılmalı. Çünkü İzmir'e gelen turist hava alanından, yollara, kaldığı otele, kendisiyle ilgilenen personelden, doktorla olan iletişimine kadar her şeye dikkat ediyor. Eğer bu yatırımlar yapılırsa, hem yeni istihdamlar artar; hem de önemli ekonomik girdi sağlanır" diye konuştu.
 
HIZMET SEKTÖRÜNDE KENDIMIZI GELIŞTIRMELIYIZ
Sektörün gelişmesinin sağlık politikalarının iyileştirilmesiyle de ilgili olduğunu vurgulayan Kaşkaloğlu, sadece bireysel yatırımların yeterli olamayacağını, devletin de gerekli düzenlemeleri zamanında yapması gerektiğini dile getirdi. Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, "Ege Bölgesi, iklimi ve insan kaynağıyla tüm dünyaya hitap eder bir yapıda. Eğitim, sağlık, turizm, yeme içme ve eğlence, fuarlar ve kongre turizmi, önemli dini merkezleri barındırması bu konudaki başlıca zenginliklerimiz. Yalnızca doğru planlama yapılması ve yılın 12 ayına yayılacak şekilde bu sektörleri hareketlendirecek mekanizmaların harekete geçirilmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.