28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

Eğitim-Bir-Sen’den eğitim raporu

Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Ali Musa Bina, ‘Eğitime Bakış 2016 İzleme ve Değerlendirme Raporu’nun öğretmenler, akademisyenler ve idari karar alıcılarca kaynak olacağını söyledi.

25 Eylül 2016 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Eğitim-Bir-Sen’den eğitim raporu

402 bini aşkın üyesiyle Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olan Eğitim-Bir-Sen tarafından hazırlanan Eğitime Bakış 2016: İzleme ve Değerlendirme Raporu açıklandı. Eğitimle ilgili hemen hemen bütün göstergeleri içeren raporu sendika binasında düzenlenen basın açıklamasıyla değerlendiren Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Ali Musa Bina, “Raporumuz, Türkiye’de eğitimle ilgili hemen hemen bütün göstergeleri içeren, farklı açılardan değerlendiren, her birine yönelik analizlere yer verilen ve bu yönleriyle bu alanda bugüne kadar hazırlanmış en kapsamlı çalışmadır” dedi.

HERKESE İYİ EĞİTİM

Eğitim çalışanlarının mali ve sosyal haklarını korumak ve geliştirmek, sorunlarını gündeme getirmek ve çözmek, herkes için ve daha iyi eğitim anlayışıyla eleştiri ve öneriler ortaya koymak, ücretlerde ve gelir dağılımında adaleti sağlamak hedefleri için çalıştıklarını dile getiren Bina, “Raporumuzun, birçok veriyi toplu olarak sunmak niteliğiyle, gerek öğretmenlerin ve eğitimle ilgili araştırma yapan akademisyenlerin gerekse eğitim politikalarıyla siyasi ve idari karar alıcıların çalışma masalarında yer alacak temel bir kaynak olacağına inanıyoruz. Böylece, Türkiye’de eğitimin mevcut durumunu ve küresel görünümünü sürekli ve istikrarlı bir disiplinle mercek altına almış olacağız” ifadelerini kullandı.