27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

FETÖ finansına büyük darbe

Ödemiş’ten himmet adı altında yıllık yaklaşık her yıl 10 ila 20 milyon TL arasında para toplandığı tespit edildi. Bunun dışında kurbanlık ve eğitim adı altında toplanan paralar mevcut.

25 Eylül 2016 Pazar 07:00 - Güncelleme:
FETÖ finansına büyük darbe

Ödemiş’te örgüt üyeleri olarak kendi içlerinde kurdukları alışveriş ve iş ağı ile diğer esnaflara nefes aldırmayan örgütün Ödemiş ilçesinde ki diğer yatırımcı ve esnafa zarar verdikleri de konuşulanlar arasında. Ödemiş Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada operasyonların terör örgütü ve mensuplarının kökleri kazıyıncaya kadar devam edeceği belirtildi. Darbe girişimin ardından Gölbaşı ismini verdiği operasyonları başlatan Ödemiş Emniyet Müdürü Ramazan Çankaya, ilçedeki çok sayıda olan örgüt üyesinin ismini belirleyerek savcılık talimatıyla gözaltına aldı. Ödemiş Emniyet Müdürlüğü plan ve koordinesinde başlatılan FETÖ/PDY Terör Örgütüne yönelik Gölbaşı 1- 2- 3- 4- 5, Meclis 1-2 -3 operasyonlarında bu zamana kadar Ödemiş’te  61 kişi tutuklandı. 

KÖKLERİ KAZINACAK

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında bu zamana kadar 10 emniyet personeli gözaltına alındı. 4. Sınıf Emniyet Müdürü, Emniyet Amiri, 3 polis memuru tutuklandı, 1 baş polis, 2 memur gözaltında, 1 komiser, 1 memur adli kontrol serbest kaldı. 13 adet aralarında okul -yurt -dernek vs. bulunduğu yer hakkında işlem yapıldı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, örgüt içerisinde bağlılık ve hiyerarşi ağı için kullanılan F serisi olmak üzere 1 dolarlar, kişilere ait doküman dijital materyaller, tabanca, tüfek bulundu, şahısların bilgisayarlarına el konuldu. Ödemiş Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada operasyonların terör örgütü ve mensuplarının kökleri kazıyıncaya kadar devam edeceği belirtildi.  l 7’DE