29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

İzdeniz’deki grev kararı

Ege Toplumsal Düşünce ve Gelişim Derneği (EGE TODD) Başkanı Cem Kavur, Aziz Kocaoğlu ve partisinin 15 Temmuz’u kontrollü bir darbe olarak gördüklerini belirterek “15 Temmuz’u anma etkinliklerini de değersizleştirmeye çalışıyorlar.

16 Temmuz 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
İzdeniz’deki grev kararı

Milletin anma etkinliklerine ulaşımını engelleyerek, demokrasi mitinglerini akamete uğratma çabasındalar. 66 yıldır greve gitmeyen sendikaya 15 Temmuz arifesinde sıfır zam vererek greve zorlamak bir tatlı su kurnazlığıdır” diyor. 12 Temmuz tarihinde Türkiye Denizciler Sendikası ve İzmir Büyük Şehir Belediyesine ait İzdeniz A.Ş. arasında anlaşma sağlanamadığından sendika grev kararı aldı. Bu greve farklı bir tepki Ege TODD Başkanı Cem Kavur’dan geldi. Kavur “15 Temmuz’u anmak için milletimiz meydanlarda olacak. Ulaşımın ücretsiz olması beklerken, demokrasi nöbetlerini akamete uğratacak bu karar milletin vicdanında derin bir yara açmıştır. Devasa bir bütçeye sahip ve binlerce personeli istihdam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ocak ayından beri anlaşma bekleyen topu topu 250 işçiye sıfır zam vererek bir Deniz Kenti olan İzmir’in deniz ulaşımını ortadan kaldırması akla ve izana yatkın gelmemektedir” dedi.

Sözlerine devam eden Kavur:İzmir’in demokrasinin beşiği olduğunu söylüyorsunuz. Demokrat olduğunuzu söyleyerek bununla övünüyorsunuz. Bu mu demokratlığınız? Bu mu İzmir’e layık gördüğünüz demokrasi? Bu millet, aynı tarihin aynı inancın evlatları olarak 15 Temmuz’da canını ortaya koymuş, zalimlere geçit vermemiştir. 11-16 Temmuz’da gerçekleşecek anma etkinlikleri haftasında sendikayı grev yapmaya zorlayarak, ulaşımı engelleyerek kime geçit vermiyorsunuz? Sendikayı greve zorlayarak demokrasi nöbetlerine karşı kontrollü bir darbe oluşturuyorsunuz” dedi.