28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

İzmir geleceğini hazırlıyor

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki ve Teknik Eğitim Bölümü tarafından hazırlanan ‘İzmir Geleceğini Hazırlıyor’ mesleki eğitim çalıştayı başladı. Yahşi, “Bu çalışmadan sonra okullaşma oranları hak ettiği yerde olacaktır” dedi.

21 Mayıs 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
İzmir geleceğini hazırlıyor

Küreselleşen ekonomi, Endüstri 4.0 sanayi devrimi, işgücünün geleceği olan gençlerin sosyal yaşam algısı, bilgi toplumu çağının gerektirdiği nitelikte işgücünün yetiştirilmesi amaçları ile yola çıkan çalıştayın açılışına İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Programlar ve Öğretim Materyalleri Daire Başkanı Belma Güngör, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve çok sayıda eğitimcinin katılımıyla gerçekleşti. 

ESNAF VE EĞİTİM YAN YANA...

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi açılışta yapmış olduğu konuşmada mesleki eğitimin kalitesinin artırılması, sektörün ihtiyacına yönelik bölümler açılması, genç istihdamının sağlanması için esnaf odaları çalışanları ile el ele vererek konunun çalışılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Meslek liseleri tarafından hazırlanan sununun izlendiği açılışta konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Yahşi, “İzmir’de ilk olarak yapmış olduğumuz çalıştayın, eğitimin her noktasına hâkim olmak, genel tabloyu görmek için mesleki eğitimi masaya yatıralım dedik. Daha önce de okul öncesi, özel eğitim, din öğretimi gibi farklı eğitim konularında çalıştaylar gerçekleştirdik. Umuyorum ki bu çalışmalardan sonra okullaşma oranları hak ettiği yerde olacaktır” diyerek çalıştayın önemini vurguladı.

İLK ÇALIŞTAY...

Etik değerlere ulaşmış mesleki değerlere sahip mesleğinde uzman kişileri yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten Yahşi bunları yaparken çağın gerektirdiği eğitimi vermeyi hedeflediklerini de belirtti. Çalıştay süresince; Mesleki Eğitim Algısı, Mesleki Yeterlilik Ve İstihdam 4.Sanayi Devrimi Ve Mesleki Eğitim, Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Mesleki Eğitimde Proje Uygulamaları konularında grup çalışmaları gerçekleştirilecek. Çalıştayda, Eğitimcilerle, üretici ve istihdam edicileri bir araya getirerek mesleki eğitimin kalitesini ve istihdam edilebilirliğinin arttırılmasını sağlamak hedefleniyor.  Programlar ve Öğretim Materyalleri Daire Başkanlığı Belma Güngör ise yapmış olduğu sunumda bakanlık tarafından yapılan bilgiler hakkında bilgi vererek, şu ana kadar milli eğitim bakanlığı  tarafından 17 tematik lise açıldığını bunların sayısını  otuza çıkartmayı hedeflediklerini söyledi.