26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

İzmir'de sular boşa akıyor

İzmir’de su eve gelmeden 3’te biri yolda kayboluyor. Kaybolan suyun parası vatandaştan çıkıyor. Büyükşehir çalışmıyor, vatandaşın cebinden kayıp kaçak parası alınıyor.

ATAKAN ŞEN23 Eylül 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
İzmir'de sular boşa akıyor

İzmir’de barajdan çıkan su, evlere gelene kadar 3’te biri, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işini tam yapmaması nedeniyle yolda kayboluyor. İZSU’nun CHP’li meclis üyelerinin oylarıyla 50 milyon Euro kredi aldığını belirten AK Parti Grup Başkan Vekili Ali  Kökoğuz, “Büyükşehirin iş bilmemezliği, kayıp kaçak bedeli olarak vatandaşın cebinden fazladan para alınıyor, suya zam yapılıyor” dedi. 

SU KAÇAĞI YÜZDE 33 SEVİYESİNDE 

İzmir kent merkezini ‘koku’ basarken, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, yıllardır sorunu çözemediği, bir sorun yeniden gündeme geldi. Barajdan çıkan ve İzmirlilerin evine giden suyun 3’te birinin eve ulaşmadan yolda kayıp olduğu belirlendi. Büyükşehir’e bağlı İZSU’nun (İzmir Kanalizasyon ve Su İdaresi) kayıp kaçakları önleyemediği ve yüzde 33’lük su kaçağı olduğu belirlendi. İzmir’in dört bir yanı, su boruları patlakları ile doluyken vatandaşların ihbar ve şikayetlerine rağmen bu su borusu patlaklarının uzun süre onarılmadığı ve suyun günlerce sokağa boşa akıp gittiği ileri sürüldü. 

BİR TÜRLÜ ÖNLEM ALAMIYORLAR 

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Ali Kökoğuz, İzmir’de,İZSU kayıp kaçak suların yapım tesisatlarını yapamadığını belirterek, “10 yıldan beri yüzde 33 seviyelerinde kayıp kaçak bulunmaktadır. Vatandaşa da bu, kayıp kaçak bedeli olarak yansımakta ve faturaları yükseltmektedir. İzmir’de İZSU Büyükşehir Belediyesi’nin tek para kazanan kuruluşu olmasına rağmen bu kayıp kaçağı önleyememektedir. Hatta 2 ay önceki meclis kararı ile bizim karşı çıkmamız rağmen  İZSU 50 milyon kredi almıştır, bu iş ve işlemleri yapabilmek için. Ama maalesef, kayıp kaçak önlenememekte. Bunun ceremesini vatandaş çekiyor. Bunun acilen önlem alınması lazım. Bu milli servettir. Milli servetin yok olmasıdır’’ diye konuştu.