28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

İzmirli Balıkçılar ‘Vira Bismillah’ Dedi

Av yasağının sona ermesiyle birlikte yeniden denizlere açılacak olan İzmirli balıkçılar, ‘Vira Bismillah’ demek için gün sayıyor. 1 Eylül sabahı denizlere açılacak balıkçılar, hazırlıklarını tamamladı. Ekmeğini denizden çıkaracak İzmirli balıkçılar, sezonun umutlu.

İZMİR/STAR1 Eylül 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:


Balık türlerini korumak ve neslin devamını sağlamak amacıyla 1 Nisan tarihinde başlayan yasak sona ermesiyle ilgili açıklama yapan İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, “ İl Müdürlüğümüze bağlı Su Ürünleri Birimimizde görevli arkadaşlarımız Temmuz ayına kadar kolluk kuvvetlerinin de desteğiyle denetimlerini hız kesmeden sürdürdü. İç körfezde, balıkçı barınaklarında ve balık hallerinde yapılan denetimlerde46 bin 979 kilogram balığa 320 kilogram çift kabukluya el konuldu. Yasa dışı avcılığa yönelik ise bu süre zarfından 87 bin 969 lira idari para cezası uygulandı ” dedi.


Balık boylarına dikkat !


Balıkçı tezgahlarından alışveriş yaparken vatandaşlardan balık boylarına dikkat etmelerini isteyen Güldal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Taze balık yemek için balıkçı tezgahlarına giden vatandaşlarımız lütfen satın aldığı balık boylarına dikkat etsin. Gelecek nesillerde balık yiyebilsin diye Bakanlık olarak belli boyun altındaki balıkların satışına yasak getirdik. Üreme boyuna gelmeden avlanan balıkların doğal stoklarda azalmaya neden olacağı çok açık.”