3 Mayıs 2024 Cuma / 25 Sevval 1445

Kadın girişimciler için yol haritası

Vira Stratejik Ortaklık’ın Kurucusu ve akademisyen Senem Kılıç’ın Gazi Kitabevi tarafından basılan ilk kitabı, “Kadın Girişimcinin Yol Haritası” okuyucuyla buluştu.

20 Mart 2016 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Kadın girişimciler için yol haritası

Alsancak Midpoint Cafe’de düzenlenen tanıtım toplantısında basın mensuplarıyla buluşan yazar Senem Kılıç, ‘Kadın Grişimcinin Yol Haritası’ kitabının Türkiye’de kadın girişimciliği üzerine yazılan ilk kitap olma özelliği taşıdığını söyledi. Kitabın temelinde iş fikri ve cesareti olan kadınlara doğru yol göstermek

olduğunu söyleyen Senem Kılıç, kadın istihdamının ekonomiye olan katkısının önemli olduğunu ifade etti. Kitapta girişimciliğe adım atmak isteyen kadınlara iş fikrini bulma aşamasından şirketleşmeye ve şirket yapısını oluşturan departmanların işleyeşine kadar; tüm evreler hakkında yol gösterici olmaya çalıştığını belirten Kılıç, Tükiye’de doğrudan kadın girişimcilere hitap eden ilk kitabı yazmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

KADININ İŞİ HEP ZOR

Türkiye ve dünyada ekonomik ve sosyal kalkınmaya giden yolda girişimciliğin, özellikle de kadın girişimciliğinin çok büyük öneme sahip olduğuna dikkat çeken Senem Kılıç, “Ülkemizde kadın girişimcilik her ne kadar devlet tarafından desteklense de, hala hak ettiği önemi bulabilmiş durumda değil. “Kadın Girişimcinin Yol Haritası” ile birlikte hem kadın girişimciliğine dikkat çekmek, hem de kendi şirketini kurarak ortaya bir değer koymak isteyen girişimci kadınlara günümüz pazar koşullarında neler yapmaları gerektiğini anlatmak istedik. Umarım bu kitap, kadınlarımız için aydınlatıcı ve girişimci olarak adım attıkları iş dünyasında faydalı olur” şeklinde konuştu.