27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

KANSER İLE MÜCADELEDEN KORKMA!

İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi MedicalPark Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı başkanı Prof. Dr. Ali Sertaç Batıoğlu tarafından, Çimentaş İzmir Çimento Fabrikası Türk A.Ş çalışanlarına 'Rahim Ağzı Kanseri' semineri verildi.

İZMİR/ STAR22 Ekim 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:

Yaklaşık 50 kişiye verilen seminerde, " Rahim Ağzı Kanserinin Nedeni Nelerdir? , Risk Faktörleri Nelerdir?, Virüs Nasıl Yayılmaktadır?, Kanser Öncülü Lezyonlar Nelerdir?, Kanser Öncülü Hücreler Nelerdir, Kanser Öncülü Lezyonların Tedavisi Nasıldır?, Kanserin Belirtileri Nelerdir, Korunma yolları ve HPV aşıları" konu başlıklarına değinildi.


 


İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi MedicalPark Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı başkanı Prof. Dr. Ali Sertaç Batıoğlu, Türkiye'de en çok görülen 8. kanser türününde "Rahim ağzı kanseri" olduğunu belirterek. Bayanların sık aralıklarla kontrol edilmeleri konusunda uyarılarda bulundu. "Kanserle mücadele" sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekleyen İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Medicalpark Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana bilim dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Sertaç Batıoğlu, sadece bayanların değil erkeklerinde bu konuda bilinçlendirilmesi gerektiği vurguladı. Katılımcıların sorularıyla renklenen seminer, memnuniyet ile sonuçlanarak bu tür seminerlerin devamı istendi.