29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Kentte heyecan dorukta

İnciraltı planlama sürecinin hızla devam ettiğini hatırlatan İnciraltı 2. Nesil Platformu Başkanı Tayfun Karabulut, bugüne kadar hükümetin verdiği her sözü yerine getirmesine güvenerek, ata topraklarını satmayan hak sahiplerinin biraz daha sabırla beklemeleri gerektiğini söyledi.

13 Ağustos 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Kentte heyecan dorukta

İnciraltı planlama sürecinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve toprak sahipleri ile şeffaf bir diyalog içerisinde yürütüldüğünü dile getiren Karabulut, “Kent ormanı karşısı, 5 milyon m2 topraklarımızda sağlık turizmi odaklı planlamalar ve gökdelen imarı olmayan çevreci planlamalar yapılacaktır. Bizler de dedelerimizden aldığımız emaneti şehrimize doğru bir şekilde teslim etmiş olacağız” dedi.

ŞEHRİN GERDANLIĞI

İzmir Körfez Geçişi Projesi’nin, İzmir adına hayati bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Karabulut, “Bu proje bugün tüm İzmir’in inanmakta bile zorlandığı hayallerinin, gerçeğe dönüşmesi olacaktır. ‘Kuşların zarar göreceği’ düşüncesine, Orman ve Su İşleri Bakanlığı yaptığı detaylı açıklama ile nokta koymuştur. Yapılan açıklamalar ile ‘suyun akış yönünün değişeceği, körfeze zarar getireceği ve flamingoların üreme ve beslenme  alanlarının etkileneceği düşünceleri’ çürütülmüştür. Eğer Körfez Geçişi yapılmazsa şehrin içerisinde yaşayan kuşlar değil ama biz insanlar zarar göreceğiz” diye konuştu.

İzmir’in doğum günü olan, 9 Eylül 2017 Cumartesi günü  Cumhurbaşkanı ve Başbakan tarafından temel atılmasını umduklarını ifade eden Karabulut, sözlerini şöyle sürdürdü; “İnciraltı’nın Sağlık Turizmi odaklı, çevreci Planlanması ve Körfez Geçişi’nin hayata geçmesi ile şehrimiz,  turist sayısında ve istihdamda ciddi artışı yakalayacak, işsizliği yüzde 5 aşağıya çekecektir. Şehrimize 2-3 kat büyüklüğünde yeni nitelikli yeşil alanlar kazandırılacaktır. İnciraltı 2. Nesil Platformu olarak; İzmir Milletvekillerimizi, Ak Parti, CHP, MHP İl ve İlçe Başkanlıklarına, 45 İzmirli sivil toplum örgütüne, meslek odalarına ve İzmir’deki basın temsilciliklerine ziyaretler gerçekleştirdik, gösterdikleri ilgi ve destekleri için çok teşekkür ediyoruz. Yaptığımız görüşmelerde gördük ki İzmir İnciraltı’nın planlanmasını istiyor. Artık İzmir’de 40 yıllık sorunlar kenetlenerek aşılıyor. İzmir sevdalısı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın İnciraltı Planları ve Körfez Geçişi müjdelerini, sadece bizler değil, dört milyon İzmirli sabırsızlıkla bekliyor.”