29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Kore Büyükelçiliği’nden gazilerin torunlarına burs

Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Savunma Ataşesi Deniz Kurmay Albay Jaesic Park, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Manisa Şubesi’ni ziyaret etti. Park, Kore gazilerinin eğitim gören torunlarına burs takdim etti.

10 Aralık 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Kore Büyükelçiliği’nden gazilerin torunlarına burs

Konuşmasını Türkçe yapan Park, Kore halkı olarak Türk askerlerinin yaptığı kahramanlıkları hiçbir zaman unutmayacaklarını söyledi. Dünyanın en güçlü ekonomileri arasında yer almalarının Türk askeri sayesinde olduğunu kaydeden Park, “Kahraman Kore gazileri ve onların yakınlarıyla beraber olmaktan çok mutluyum. Türkiye benim ikinci memleketim. Sizlerin Kore’de nasıl bir mücadele verdiğini Kore halkı olarak çok iyi biliyoruz. Siz sadece savaşmadınız üstelik anne ve babası olmayan çocuklarımıza bakmış, bir okul açmış, çok sayıda insanımıza yardım etmiş Türk askerlerisiniz. Teşekkür ediyoruz” dedi. Albay Park, “Sizin döktüğünüz kanlar sayesinde Güney Kore bugün dünyanın 11. ekonomisine sahip olan bir ülke oldu. Kore gazilerimizi hiçbir zaman unutmayacağız, bu faaliyetlerimizi gelecekte de çocukları, torunlarıyla sürdüreceğiz” ifadelerin kullandı. 

150 ÖGRENCİYE BURS

Ülkesinin ve bazı markaların Türkiye’nin çeşitli illerinde eğitim bursu verdiklerini belirten Park,Kore Büyükeçili Askeri Ateşeliği olarak kendilerinin de her sene ortalama 100-150 öğrenciye eğitim desteği verdiklerini dile getirdi. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Manisa Şube Başkanı Şener Tarım da Kore Cumhuriyeti’nin her zaman yanlarında olduklarını belirterek, “Gazi torunlarına burslar veriyorlar. Kendilerine verdikleri katkılar için  teşekkür ediyorum” dedi.