26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Kütüphanenin kitapları insan zinciriyle taşındı

Balıkesir’in Bandırma İlçesi’ndeki On Yedi Eylül Üniversitesi’nde yapımı tamamlanarak hizmete açılan yeni kütüphanenin kitapları, insan zinciri oluşturularak taşındı.

30 Mart 2019 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Kütüphanenin kitapları insan zinciriyle taşındı

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Kitapları, Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in de katıldığı etkinlik ile Üniversite’nin Yeni Merkez Kütüphanesi’ndeki yerlerine insan zinciri oluşturularak ulaştırıldı. Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Alpaslan Serel, Prof. Dr. Suat Uğur ve Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş ile Genel Sekreter Cihangir Boz’un yanı sıra çok sayıda üniversite öğrencisi ve personelinin de katıldığı ‘insan zinciri’ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gökhan Orhan’ın öncülüğünde oluşturuldu. Etkinlikte, insan zinciri oluşturularak Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi Merkez Kütüphanesi’nin kitapları, Üniversite Merkez Yerleşkesi’nin zemin katında bulunan mevcut kütüphaneden, açılışı geçen hafta Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılımıyla yapılan üçüncü kattaki Yeni Merkez Kütüphaneye taşındı. 

Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir, “Yeni Merkez Kütüphanesi’nin kitaplarını da öğrencilerimiz ve personelimizle birlikte el birliğiyle taşıdık. Bu bizim için de oldukça anlamlı ve tarihi bir olay. Yaklaşık 500 öğrencimizin yararlanabileceği, daha büyük, daha ferah, daha güzel ve daha zengin bir kütüphane oluşturduk. Sizlerin de yardımıyla Eski Merkez Kütüphanesi’ni tamamen boşaltarak Yeni Merkez Kütüphanesi’ni doldurmuş oluyoruz” diye konuştu.