1 Mayıs 2024 Çarşamba / 23 Sevval 1445

Rusya-Türkiye...

Son 300 yıldır hep savaşmıştık. Son zamanlarda da maalesef hep yenik düşmüştük. Taa ki Lenin-Atatürk dönemine geldiğimizde aramız iyileşti. Her ikimizde rejimlerimizi yıkmış, değiştirmiş yani yeni idik. Yeni başlangıçlar yaptık bu günlere geldik. Bu ilişkimiz çoğu zaman batılı dostlarımızı, Nato müttefiklerimizi rahatsız etmiştir.

EFLATUN SAYGILI2 Aralık 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Ellili yıllarda Menderes, Ruslarla iyi ilişkiler içerisine girdi diye son Amerika seyahatinde hiçbir ciddi yetkili ile karşılanmamış dımdızlak ortada bırakılmıştı. Ondan sonra da Türkiye’ de malum 1960 ihtilali yaptırılmıştı. Şimdi de gavur sevici müslüman görünümlü yapının yayın organları Tayyip Bey’e senin de sonun Menderes gibi olacak diye arzularını dile getiriyorlar. Yani bu üst akıl şunu demeye getiriyor. Cari açığı düşürme, Rusya ile bu ticari ilişkilere yönelme, IMF tekrar gelsin sana ve ya sen onun kapısına git, bunca emek bunca kalkınma arzusu neyine senin.

Halbuki okuyan herkes biliyor ki Amerika, bize sadece silah satmış, hiçbir kalkınma projemize destek vermemiş, hiçbir ticari imtiyaz sağlamamış, anti kominist bir şartlanma ile bizi hep yanında tutmayı başarmış emperyalist bir ülkedir. Tabii ki bir başka ülke ile ticari iktisadi münasebetlerimiz onu rahatsız edecektir. Varsın birazcıkta rahatsız olsun. %6 doğalgaz indirimi, Akkuyu nükleer santrali , mavi akım boru hattı , 100 milyar ticaret hacmi vs. Sen neden böyle faydalı işler yapmadın Amerika? Hep bana savaş araç ve gereçleri sattın. Ama artık maymun gözünü açtı. Devlet olarak ben de menfaatim kiminle ise oradayım. Sen İslam coğrafyasındaki diktatörleri destekle, kan dökücülerin hep yanında ol, evanjelik-siyonist politikaların ile bölgeye kan kustur, PYD’ye destek ver, Türkiye’de bunu anlamıyor varsay.

Olmaz böyle bir şey Amerika Dünyanında 5’ten büyük olduğunu bundan sonra hep hatırla. Birgün gelecek; Hetanyahu, sisi ve benzeri zalim arap emirlikleri işbirliğinde bir işe yaramaz hale gelecek. İnsanlar özgürlüğü tanıdıkça senen de sonun gelecektir. Amerika, biz Türkiyeli okuyan , araştıran aydınlar olarak seni iyi tanıyoruz Amerika.