29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Selçuk’ta tiyatro oynandı

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, “Selçuk’taki tiyatronun senaristi de, oynayanı, organizatörü de bellidir. Cevap hakkı doğmasın diye isim vermek istemiyorum’’ dedi.

17 Eylül 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Selçuk’ta tiyatro oynandı

Belediye başkanı aynaya bakarsa bu hadisenin sorumlusunu görecektir” diyen AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, ‘’Burası İzmir, İzmir’de kimse birbirine hakaret etmez. İzmir’de bir tane hakaret ve nefret söylemlerinde bulunan isim var, onun da tüm İzmir kim olduğunu net bir şekilde biliyor” diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım tarafından temeli atılan stadyumlarla ilgili de konuşan Kaya, İzmir›deki tüm yatırımları olduğu gibi stadyum yatırımlarını da açtığı davalarla engellemeye çalışanın kim olduğunu herkesin bildiğini kaydetti. 

KOCAOĞLU GÖKKUŞAĞI GİBİ

Gökkuşağı gibi renkten renge girmenin sorumlu bir yöneticiye yakışmayacağını ifade eden Kaya, “Bu işler belediye başkanının keyfine göre olmaz. Gerçi biz belediye başkanını artık biliyoruz. Herkes de bilir, başkan gökkuşağı gibidir. Renkten renge giriyor. Hangi renkte çıkacağı hiç belli olmuyor. İyi günü oluyor bir başka renkte çıkıyor, kötü günü oluyor başka bir renkte çıkıyor. 4 milyon İzmirlinin kaderi, onun hangi renkte çıkacağına bağlı olamaz. Bir gün başka, bir gün başka, bu sorumlu bir yöneticiye yakışan bir görünüş değildir. Sonunda ne oldu, bitti. Onlar inat etti davalarla, biz de ‘inat da bir murattır’ dedik ve 9 Eylül günü bu stadyumların temelini attık” dedi.

İzmir›in hedefinin İstanbul›un hemen ardından ikincilik olduğunu söyleyen Kaya, projeleri anlattı. Başbakan Binali Yıldırım›ın kentin önüne bir hedef koyduğunu hatırlatan Kaya, «İzmir›e genel bir perspektiften bakarsak, kentin önüne Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım›ın koyduğu bir hedef var. Biz her zaman 34 İstanbul, 35 İzmir diyoruz. İzmir, İstanbul›un arkasından ikinci büyük kent olmalı. Bu CHP›li 15 yıllık belediye dönemi içerisinde A’dan Z’ye her dalda, maalesef beşinciliğe, altıncılığa, hatta kimi dönemlerde yedinciliğe düştüğümüz zamanlar oldu. Biz bunu değiştirmek için çalışıyoruz” dedi.

İZMİR’E BÜYÜK YATIRIM 

İzmir›e yapılan kamu yatırımlarının tutarını rakamlarla açıklayan Kaya, «İzmir, geçmişte neden İstanbul›un arkasından ikinciydi, baktığımızda kentimizin avantajlarının bunu oluşturduğunu görüyoruz. İzmir’in stratejik konumu, coğrafyadan, iklimden kaynaklanan avantajları geçmişten bugüne kentin avantajı olmuştur. Bizim hükümet olarak İzmir’e bugün itibariyle yapmış olduğumuz kamu yatırımının tutarı eski parayla 44 katrilyonu bulmuştur. 35 Proje’nin 2023’e kadar tamamlanması hususunda Sayın Başbakanımız ortaya hedefi koydu. Bunların 8 tanesi bitti, yapımı hızla süren, projesi tamamlanan ve ihale aşamasına gelenler var, 2023’e kadar biz bunları tamamlamış olduğumuzda ortada büyük bir rakam olacak. O tarihe kadar rutin kamu yatırımları 50 katrilyonu bulacak, buna ek olarak da 35 Milyar dolarlık bu 35 Proje ile birlikte İzmir’deki kalkınmayı hep birlikte görmüş olacağız” dedi.

Kaya, “Başbakanın yanından çıkıp giden Belediye Başkanı bugün açıklama yapmış, ‘Başbakandan randevu alamıyorum’ diye. Bu çok komik bir şeydir. Başbakan iki gün İzmir’de olacak, tüm programlara davetlisin ve protokol gereği hemen yanında olma durumun var, Başbakanın programını terk edip gidiyorsun sonra da randevu alamıyorum diyorsun. İnsanlar sana güler, bunu yapma” dedi.

BU SİYASETÇİYE YAKIŞMAZ

Başbakan Binali Yıldırım tarafından temeli atılan stadyumlarla ilgili süreci de anlatan Kaya, «Bu projeleri konuştukça bir İzmirli olarak dertleniyorum ve üzülüyorum. Tam üç yıl kuru gürültü, içeriği boş olmayan davalarla bekledik. TOKİ ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Türkiye genelinde 16 tane stadyum yapılması hususunda karar almıştı, bunların 3 tanesinin de İzmir›e kazandırma noktasında Sayın Başbakanımız devreye girmişti. Bu 16 stadyumla ilgili çalışmalar aynı dönemde başladı. 13 stadyumun ihalesinde hiçbir itiraz olmadı, davalar açılmadı, engellemeler olmadı ve inşaatlar yükselmeye başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu stadyumları burada istemediğini söyledi. Taraftar burada istiyor, kulüp yönetimleri burada istiyor, camialar burada istiyor, çevredeki esnaf burada istiyor, çevre sakinleri burada istiyor. 4 milyon İzmirlinin kaderi, onun hangi renkte çıkacağına bağlı olamaz. Bir gün başka, bir gün başka, bu sorumlu bir yöneticiye yakışan bir görünüş değildir. Sonunda ne oldu, bitti. Onlar inat etti davalarla, biz de ‹inat da bir murattır› dedik ve 9 Eylül günü bu stadyumların temelini attık» şeklinde bilgi verdi.