29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Sokak hayvanları katledildi

İstanbul'da kuyuya düşen köpek için tüm ekipler seferber olurken Muğla’nın Milas ilçesinde 15 kedi 8 köpek zehirlenerek katledildi.

19 Şubat 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Sokak hayvanları katledildi

Yaşanan bu olaya vatandaşlar büyük tepki gösterirken polis ve zabıta ekipleri bölgede bulunan güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. 

Muğla’nın Milas ilçesi Bahçelievler mahallesinde  15 kedi 8 köpek kimliği belirsiz kişiler tarafından zehirlenerek katledildi. Mahalle sahipleri yaşanan olaylara büyük tepki gösterdi. Vatandaşlar “Bunu yapanlara insan demek mümkün değil” dediler. Mahalle sakinlerinden Gürsoy Doğan, “İstanbul’da Beykoz’da kuyuya düşen bir köpek için tüm İstanbul seferber oldu. Yavru köpeğin kurtarılması sırasında televizyon kanallı canlı yayın verdi. Ancak burada yaşanan olay tam bir vahşet. Evimin hemen arkasındaki boş arazilerde aralarında yavru köpeklerin de olduğu yaklaşık 8-10 köpeğin zehirlendiğini gördüm. Zehirlenen köpekler arasında sahipli olanlarda var. Yaptığım araştırma sırasında zehirlenen ve hayatta kalmaya çalışan bazı köpekler beni görünce kaçtı. Sanırım onlarda büyük ihtimalle öldü. Bu yapılan vicdansızlıktır. İnsanlığa sığmaz. Sokaklarda çocuklarda oynuyor. Kedi ve köpeklerin ölmesi için atılan zehri çocuklarda yiyebilirdi” diye konuştu.

Milas’ın Bahçelievler Mahallesi’nde yaşanan kedi ve köpek katliamı için polis ve zabıta ekipleri bölgede bulunan güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı.